Bavulu kaybolan tazminat alabilir

Güncelleme Tarihi:

Bavulu kaybolan tazminat alabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 09:55

Uçak yolculuğu sonrası kaybolan bagaj için tazminat hakkı olduğunu belirten Avukat Ahmet Karadağ "Bavulunuzu geri alabilmek için elinizdeki bagaj biletini iyi saklayın" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Wetzlar kentinde avukatlık yapan Ahmet Karadağ, havalimanında kaybolan bavul ve eşyalar için yolcuların tazminat hakkı bulunduğunu hatırlattı. Avukat Karadağ, havayolu ile seyehat yapan yolcuların Chek-in gişelerinde verdikleri eşyaları karşılığında alacakları bagaj belgesinin saklanması gerektiğini belirtip, "Hava yolu görevlileri, check-in işlemleri sırasında yolcunun bavul sayısını ve ağırlığını bilete yazarlar ve bir parçasına da yolcuya verirler. Bu belge bagaj araştırmasında veya daha sonra doğacak tazminat bedelinin belirlenmesinde çok önemlidir" dedi.

RAPOR TUTTURUN
Hedefe varıldığında bagaj çıkmadığı taktirde havalimanındaki gümrük çıkışında bulunan kayıp eşya bürosuna başvurulması gerektiğini kaydeden avukat Karadağ şunları söyledi: "Burada gümrükten çıkmadan, yani varış salonunu terketmeden kayıp bürosuna gidip, seyahat bileti, bagaj etiketi ve pasaportunuzla müracaatta bulunarak 'Kayıp Bagaj Raporu (PIR)' tutturun. Burada size verilecek olan raporun kopyasını iyi saklayın." Havalimanında bagajın araştırılacağını söyleyen avukat Karadağ "Bulunan bagajın en kısa süre içinde yolcuya teslimi ücretsiz olarak sağlanır" dedi.

BİR AY SÜRELERİ VAR
Kayıp bagajın araştırılmasının ilk beş gün İstasyon Kayıp ve Bulunan Eşya Ofisleri'nin sorumluluğunda olduğunu ifade eden avukat Karadağ "Kayıp eşya ve bavullar uçak şirketi tarafından daha sonraki günlerde ev adresine kadar teslim edilir. Eğer uzun bir süre geçerse, telefonla uçak şirketinden eşyalarınızın akibetini sorabilirsiniz. 1 aylık arama süresi içinde bulunamayan kayıp bagajlarınız için tazminat işlemi için bir avukata başvurup havayolu şirketine dava açabilirsiniz. Varşova Antlaşması Protokolü hükümleri gereğince kilogram başına 20 Amerikan Doları tazminat ödemesi yapılmaktadır" bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!