BATEYD’de çifte kutlama

Güncelleme Tarihi:

BATEYD’de çifte kutlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 21:46

Geçtiğimiz yıl kurulan Bavyera-Türk Engellilere Yardım Derneği (BATEYD), “Kamu yararına kurum” statüsü almasını 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’yla birlikte kutladı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Münih kentinde geçtiğimiz yıl kurulan Bavyera-Türk Engellilere Yardım Derneği (BATEYD), “Kamu yararına kurum” statüsü almasını 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’yla birlikte kutladı. Eden Wolf Hotel’deki kutlamada Almanca olarak konuşma yapan derneğin onursal başkanı Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş’in eşi Jülide Eriş, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türkler'in kaderindeki önemini vurguladı. Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla kurtuluş hareketinin başladığını belirten Eriş “O günkü ruhu hala içimizde taşıyoruz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Derneğin kurucu başkanı Esin Tekige ise çalışmalar hakkında bilgi verirken, kendilerine destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Kutlamada, başta konsolos Okan Başaran olmak üzere ataşeler Hüseyin Bağçeci ve Cevdet Baykal, Münih Belediye Meclisi Üyesi Yaşar Fincan (SPD), THY Münih Müdürü Eray Kurt, Alman yerel idare temsilcileri, kilise temsilcileri ve Güney Almanya Türk Dernekleri Koordinasyon Kurulu (TÜDEK) başkanı Mahir Zeytinoğlu ve Türk derneklerinin temsilcileri hazır bulundu. Hayrullah ve Cihan Özden konuklara Türk müziğinden örnekler sunarken, konuklara değişik Türk yiyecekleri sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!