Başkonsolos otelde ziyaret etti: ‘Yalnız değilsiniz...’

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolos otelde ziyaret etti: ‘Yalnız değilsiniz...’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2024 10:59

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, cumartesi sabaha karşı saat 04.30’da üçüncü kez kundaklanan binada yaşayan Süleyman Apaydın, Zehra Apaydın, Yasemin Ökmen, Sevim Zournatzi, Mariana Frunze ve Rigel Lilia’yı, yerleştirildikleri otelde ziyaret etti, ardından Bosphorus Lokantası’nda ağırladı. Başkonsolos Cebeci, ardından kundaklanan binaya giderek incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

BİNANIN giriş katında yaşadığını belirten Romanyalı Mariana Frunze, sabaha karşı bir koku hissettiğini, daha sonra odaya duman dolmaya başladığını söyledi. Olayı fark ettiğinde hemen komşuları uyandırıp itfaiyeye haber verdiğini anlatan Frunze, toplamda 24 kişinin yaşadığı apartmanın üçüncü kez kundaklandığını söyledi. Frunze, ilk iki kundaklamada polisin gelip incelemede bulunduğunu ancak kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini sözlerine ekledi. Apartmanın ikinci katında yaşadığını belirten Sevim Zournatzi ise “Her taraf dumanla doldu. Merdivenleri nasıl indim bilemiyorum” dedi. Zournatzi, 2 kedi beslediğini, onları unutunca bütün cesaretini toplayarak tekrar yukarı çıkıp kedilerini kurtardığını söyledi. Üçüncü katta ikamet ettiğini anlatan Yasemin Ökmen de “Ben o sırada işteydim. Sevim aradı ve yangını haber verdi. Ben de saat 06.00’da izin alıp eve geldim” diye konuştu. Üçüncü defa kundaklama tehlikesi atlatan emekli öğretmen Süleyman Apaydın ile eşi Zehra Apaydın da yaşadıkları dehşeti anlatmakta zorlandılar. Süleyman Apaydın, ev oturulamayacak bir halde, elektrik, su yok, her taraf kapkara, bazı komşular yakınlarının yanına gitti. Bizi de otele yerleştirdiler. Otel ücretini Nürnberg Şehir İdaresi ödeyecek” dedi.

Başkonsolos otelde ziyaret etti: ‘Yalnız değilsiniz...’

‘KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM’
Olayın takipçisi olacağını belirten Başkonsolos Fatma Cebeci ise şunları söyledi: “Böyle bir şeyin üçüncü kez olması çok üzücü. Bunun bir tesadüf olması düşündürüyor. Bu tür olayların küçük-büyük demeden, itina ve dikkatle araştırılması gerekiyor. Eminim emniyet görevlileri bunu layıkıyla yapacaklar. Ben de bu konunun takipçisi olacağım. Binada yaşayan herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Çok üzücü, böyle şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. Umarım arkasında herhangi bir yabancı düşmanlığı motifi yoktur. Tabii ki, neticeyi polisin araştırmaları gösterecek. Onların verdiği bilgileri de vatandaşlarımıza aktarırız.”
Başkonsolos otelde ziyaret etti: ‘Yalnız değilsiniz...’
Başkonsolos Cebeci, görüşmenin ardından kundaklanan binaya giderek incelemelerde bulundu. Bina sakinlerinden Süleyman Apaydın’dan bilgi alan Cebeci, evin halinin harap olduğunu, binada elektrik ve suyun olmadığını ancak temizlik işlerinin bitmesinin ardından suyun da elektriğin de verileceğini söyledi. Emniyet Müdürlüğü’ne mektup yazdığını belirten Başkonsolos Cebeci, hem olayla ilgili bilgi istediğini hem de yüz yüze görüşme talep ettiğini söyledi.
Nürnberg’de Türklerin de yaşadığı bir apartman iki yılda üçüncü kez kundaklandı. İlk kundaklama girişimi 26 Mayıs 2022’de yapılan bina, 11 Ocak 2024’te yakılmak istendi. Saldırganlar son olarak da cumartesi sabaha karşı saat 04.30’da yine aynı binayı hedef aldı. Yangında kimse yaralanmazken, bina sakinlerinin bir kısmı geçici olarak otele yerleştirildi. Polis ve itfaiye ekipleri yangınla ilgili incelemelerini sürdürüyor.
Başkonsolos otelde ziyaret etti: ‘Yalnız değilsiniz...’

Başkonsolos otelde ziyaret etti: ‘Yalnız değilsiniz...’

BAKMADAN GEÇME!