‘Baskıyı artırırsak aşiretler geri adam atar’

Güncelleme Tarihi:

‘Baskıyı artırırsak aşiretler geri adam atar’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2023 10:49

Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, Arap aşiretlere karşı mücadele için ilginç yöntemler önerdi. İşlenen suçlar sonrası saat ve lüks araba gibi statü sembollerine el konulmasını isteyen Buschmann, “Eğer baskıyı arttırırsak, aşiretler de geri adım atacaktır” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da suç örgütü gibi çalışan Arap aşiretlere karşı alınacak güvenlik önlemleri, medyada ve siyasette en çok tartışılan konular arasında. CDU Federal Meclis milletvekili Serap Güler’den sonra şimdi de Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, bu tür suç yapılanmalarıyla mücadelede alışılmışın dışında yöntemler önerdi. Buschmann, Almanya’daki suç yapılarının çökertilmesi çağrısında bulunurken, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, “Eğer baskıyı arttırırsak, aşiretler de geri adım atacaktır” dedi. Ceza hukukunun mevcut olanaklarını kullanmanın yanı sıra yeni yolları da savunan Buschmann, “Aşiretlerin belirli suçlarıyla da alışılmadık bir şekilde mücadele etmeliyiz. Örneğin, suç işledikten sonra üyelerin lüks arabaları, pahalı mücevherleri ve saatleri gibi statü sembollerine el koyarak” dedi. Hukuk devletinin ‘dişlerinin olduğunu’ göstermesi gerektiğini savunan Bucshmann, bunu yapmanın yolunun eyaletlerin elinde olduğunu söyledi ve baskıyı artırmak için polisin sokaklarda daha fazla kapasiteye ihtiyacı olduğunu vurguladı.
‘AŞİRETLERE KARŞI İTTİFAK’
Federal İçişleri Bakanlığı, birkaç gün önce aşiret suçlarıyla mücadelede eyaletleri daha fazla desteklemek istediğini açıklamıştı. Bakanlık, ortak soruşturma prosedürlerinin uygulanmasından ya da eğitim ve öğretim konularında destekten bahsederken, Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) de eyaletlerle ‘aşiretlere karşı bir ittifak’ kurmak istediğini açıklamıştı. Ancak CDU/CSU yönetimindeki eyaletler Faeser’i eleştirdi. CDU/CSU liderliğindeki eyaletlerin sözcüsü olan Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth (CDU) dpa’ya verdiği demeçte, “Federal hükümetin yasal iyileştirmeler yaparak ve personel görevlendirerek aşiret suçuna karşı yoğun mücadeleye gerçekten dahil olmaya istekli olup olmadığını veya bunun Federal İçişleri Bakanı’nın herhangi bir içeriği olmayan başka bir PR duyurusu olup olmadığını çok dikkatli bir şekilde kontrol edeceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!