Baskılara dayanamadı istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Baskılara dayanamadı istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 14:13

SPD’li Rheinland-Pfalz İçişleri Bakanı Roger Lewentz (59) görevinden istifa etti. İstifanın nedeni, geçen yıl meydana gelen sel felaketindeki rolü.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl temmuz ayında Ahr bölgesinde meydana gelen sel felaketinde 134 kişi hayatını kaybetmişti. Uzun süredir yoğun eleştirilerin odağında olan Rheinland-Pfalz İçişleri Bakanı Roger Lewentz’e hangi bilgilere ne zaman sahip olduğu konusunda açıklama yapması konusunda yoğun baskı vardı. Başbakan Malu Dreyer, Mainz’de gazetecilere verdiği demeçte, Lewentz’in istifasını kabul ettiğini söyledi. Tartışmaların odağında, geçtiğimiz günlerde bakanın 14-15 Temmuz 2021 gecesi, felaketin olacağını anlayıp tepki verebilmesi için yeterli bilgiye ne zaman sahip olduğu sorusu vardı.

‘HATALARIN SİYASİ SORUMLULUĞUNU ALIYORUM’
Lewentz, soruşturma komitesine, sel gecesinde durumun tam bir resmine sahip olmadığını açıklamıştı. Eylül sonunda soruşturma komitesinde ortaya çıkan filmleri gördü. Polis, filmleri savcılığa ve soruşturma komisyonuna göndermekte geç kaldıklarını itiraf etti. Rheinland-Pfalz İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Ahr Vadisi’ndeki felaketle ilgili durum raporunun durum merkezinde 15 Temmuz günü saat 00:53’te e-posta ile alındığını doğruladı. Lewentz’in kendisi o gece rapora sahip değildi. Bugün saat 11.41’de İçişleri Bakanı Lewentz, “Bugün sorumluluk alanımda yapılan hataların siyasi sorumluluğunu alıyorum. Ailem ve kendim için bir süre ara veriyorum” sözleriyle istifa etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!