Başkandan Türk seçmene davet

Güncelleme Tarihi:

Başkandan Türk seçmene davet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2011 11:36

Almanya’nınAşağı SaksonyaEyaleti’nde pazargünü yapılacakyerel seçimleriçin geriye sayımbaşladı. HannoverBelediye BaşkanıStephan Weil Türkkökenli seçmenlerioy vermeye çağırdı.

Haberin Devamı

HANNOVER Büyükşehir Belediye Başkanı Stephan Weil, “Oy kullanmak sosyal bir sorumluluktur. 11 Eylül’de tüm seçmenleri, vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gitmeye çağırıyorum” dedi. Aşağı Saksonya’da yaklaşık 130 bin Türk’ün yaşadığını belirten Weil, seçmen hakkına sahip Türk kökenlilerin duyarlı olmalarını beklediğini vurguladı ve şöyle dedi: “Eyaletimizde 130 bin Türk yaşıyor. Bunların arasında oy kullanma hakkına sahip olanların sayısı az değil. Madem bu eyalette yaşıyorlar, kendilerine hizmet edeceklerine inandıkları adayları desteklesinler. 11 Eylül’de yapılacak yerel seçimlerde çok sayıda Türk kökenli aday var. Bu sayı her seçimde daha da artıyor. Onların bu ülke için sorumluluk üstlenmelerinden mutluluk duyuyorum.”

YEREL SEÇİM HAKKI
Tüm yabancılara yerel seçim hakkı verilmesinden yana olduğunu söyleyen Weil, “Seçimlerde oy kullanabilmek için Alman ya da AB vatandaşı olmak gerekiyor. Oysa bu ülkede sekiz yıldır yaşayan ve bu ülkenin geleceği için çalışan yabancılara da yerel seçimlere katılma hakkı verilmeli” dedi.

TÜRKLERİ SEVİYORUZ
Hannover’in Türklerle ve Türkiye’yle çok iyi bağlara sahip olduğunu vurgulayan Stephan Weil, “Türkiye Hannover ve Aşağı Saksonya Eyaleti için önemli bir ortaktır. Bu yıl göçün 50’nci yılı kutlanıyor. Cebit Bilişim Fuarı’nda Türkiye konuk ülkeydi. Belediye Sarayı’mızda önceki ay Türk Günü düzenledik. Sağlam ve samimi bir bağ var aramızda. Biz Türkleri seviyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!