Başkandan destek

Güncelleme Tarihi:

Başkandan destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2006 00:00

Almanya´nın Bremen kentinde Bremen’de kısıtlamaları protesto eden eğitimcilerin yanına giden Bremen Belediye ve Senato Başkanı Böhrnsen göstericileri desteklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Bremen kentinde yuva çalışanları, eğitmenler ve veliler yapılan kısıtlamaları protesto için belediye sarayı önünde gösteri düzenlediler.

Tüm Almanya’da devam eden kamu çalışanlarının (Ver.di) grevine destek amacıyla ve Bremen’de yuvalarda yapılan kısıtlamaları kınamak için düzenlenen gösteriye yaklaşık 500 yuva çalışanı, eğitmen ve veli katıldı.

Ellerinde pankartlar ve ağızlarında düdüklerle büyük bir gürültüyle miting yapan göstericilerin yanına giden Bremen Belediye ve Senato Başkanı Jens Böhrnsen talepleri desteklediğini söyledi.

\"Sizi destekliyorum, yanınızdayım\"

Böhrnsen, \"Buraya ne için geldiğinizi çok iyi anlıyorum. Haklı grev ve yürüyüşünüzü destekliyorum. Çocuklarımız yarınlarımızdır. Çocuklarımızın geleceğini düşünen sizler gibi herkesin yanında olacağım. Ancak Bremen’in ekonomik durumu malum.

Fakat bu sizin taleplerinizin yersiz olduğu anlamına gelmez. Hep beraber çocuklarımızın geleceği için çözüm yolları aramalıyoz\" dedi. Böhrsen daha sonra göstericilerden bir heyetle Belediye Saray´ında görüştü.

Recep SEPLİN / BREMEN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!