Başkan Sauerland: \"Korkuya gerek yok\"

Güncelleme Tarihi:

Başkan Sauerland: \Korkuya gerek yok\
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 00:00

Duisburg’un Bruckhausen, Beck ve Marxloh semtlerinde Thyssen Demir Çelik tesislerinin çevresinde planlanan \"Yeşil Hat\" projesine açıklık getiren Anakent Belediye Başkanı Adolf Sauerland \"Korku ve endişeye gerek yok. Bölgelerde Vatandaş İletişim Merkezi kurulacak. Evler için ödeme derhal yapılacak\" dedi.

Haberin Devamı




Adolf Sauerland (sağda)
Almanya’nın Duisburg kentinin kuzey bölgesindeki Bruckhausen, Beck ve Marxloh semtlerinde "Yeşil Hat" projesiyle yıkılması düşünülen binalarda yaşayan Türklere Hürriyet aracılığıyla bir mesaj gönderen Duisburg Anakent Belediye Başkanı Adolf Sauerland, "Korku ve endişe duyulacak bir durum yok" dedi. Sauerland, çoğunluğunda Türk ailelerin oturduğu 300 evin yıkılmasıyla yaklaşık 2 bin kişinin etkileneceği proje ilgili şu bilgileri verdi:

18 EYLÜL’DE MECLİS'TE

"Proje kapsamına giren sanayi bölgesinde sağlık ve çevre sorunları nedeniyle bu güne kadar sürekli şikayetler geldi. İnsanlar buradan sürekli taşınıyorlar. Hiç kimse sanayi bölgesinde yaşamak istemiyor. Bu nedenle şehir planlama açısından ve yeniden yapılanma için bu proje yerinde bir karardır.

Böylelikle yaşam standartı yükselecek ve demir-çelik sanayinin devamlı bir şekilde kentimizde kalması sağlanacaktır. Projeyle ilgili 18 Eylül’de meclis üyeleri karar bildirecekler. Bruckhausen’da 150, Marxloh’ta 130 ve Beck’te 30 bina şu anda proje kapsamına girmektedir. Gettoyu ortadan kaldırmak istiyorlar veya Thyssen’in iş alanını büyütmek için yapılıyor gibi eleştiriler çok yersiz".

VATANDAŞ İLETİŞİM MERKEZİ

Başkanı Adolf Sauerland ayrıca, meslis kararından sonra bu bölgelerde Vatandaş İletişim Merkezi kurulacağını söylerken "İnsanlar bire bir bilgilendirilecektir. Bununla birlikte yazılı olarak ta konuyla ilgili geniş ve ayrıntılı bilgiler ilgililere gönderilecektir. Hiç kimse kormasın ve gereksiz endişeye girmesin.

Evleri yıkılacak olanlara sosyal plan çerçevesinde her türlü maddi ve manevi hizmet verilecektir. Bilirkişi yapacağı inceleme sonunda evi yıkılacak vatandaşa ödenecek istimlak bedelini belirleyecek ve ödeme derhal yapılacaktır. İstimlak sırasında evlere belki de bu gün satılmak istenen değerden daha fazla bir para ödenebilir" şeklinde konuştu.

Metin ES / DUİSBURG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!