Basında İnter Bayern Münih maçı

Güncelleme Tarihi:

Basında İnter Bayern Münih maçı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 16:33

Alman spor basını Madrid'te Santiago Bernabau stadında oynanan şampiyonlar ligi finalinde İnter Milan ’ın haklı galibiyetini yazarken maçta iki gol atan Milito'nun Bayern Münih'in üç kupa hayalini söndürdüğünü görüşünde birleşti. Hamit Altıntop ise "Almanya'ya Kupayı getiremediğimiz için üzgünüz" dedi.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR Ligi finalinde Yıldıray Baştürk ’ten sonra bir kez daha bir Türk futbolcu Hamit Altıntop ikincilikle yetindi. Madrid'in Santiago Bernabau stadında öynanan şampiyonlar ligi finalinde gülen taraf İnter Milan olurken çırak hocasına karşı üstünlük sağladı. Alman spor basını maç sonrası İnter'in haklı bir galibiyet aldığını yazarken özellikle ilk yarı Bayern Münih takımının çok kontrollü ve çekingen futbol oynadığını yazdı. Spor otoriteleri “Son haftalardaki Bayern Münih’ten sahada eser yoktu, genç oyuncular özellikle ilk yarıda kendilerinden bekleneni sahaya yansıtamadı ” yorumunu yaptılar.



Hamit kupayı kazanamadığımız için üzgünüz
Şampiyonlar Ligi finalinde Yıldıray Baştürk'ten sonra oynayan ikinci Türk futbolcu olan Hamit "Kupayı Almanya'ya getiremediğimiz için üzgünüz. İnter iki kontra atağı golle sonuçlandırdı. Fırsatları gole çevirseydik skor başka olurdu. Ama bir türlü olmadı. Oyunda kaldığım sürede sol tarafta oynamama rağmen iyi oynadığımı sanıyorum." dedi. Öte yandan Bild altı üzerinden verdiği puanlarda Hamit'e geçer not olan üç puan verdi. Bayern Münih defansının göbeğinde oynayan Van Buyten ve Demichelis ise zayıf not aldı.

Haberin Devamı


Bild: “Yazık, Milito Bayern Münih'in üç kupa hayalini çaldı. Bayern Münih takımının daha önce hiçbir Alman takımının başaramadığı Lig, Almanya Kupası ve Şampiyonlar ligi şampiyonluğu hayalleri Mourinho'nun ördüğü duvara çarptı. Portekizli hoca takımını çok iyi organize etti.



Bild: altı üzerinden verdiği puanlarda Hamit'e geçer not olan üç puan verdi. Bayern Münih defansının göbeğinde oynayan Van Buyten ve Demilicis ise zayıf not aldı.



SAT1: "İtalya'da müthiş sevinç gösterileri. İnter'e Devler Ligi Kupasını Milito getirdi. Arjantinli yıldız iki akıl dolu golüyle kupanın İtalya'ya gitmesini sağladı.



Kicker: "Milito Bayern'in üç kupa hayallerini bitirdi. Milito'nun iki golüyle maçı kazanan İnter haklı bir galibiyet aldı. Mourinho İtalyan ekibiyle mükemmel bir sezonu şampiyonlar ligi kupasıyla taçlandırdı.



Frankfer Algemeine Zeitung(FAZ): "Rüyanın sonu İnter. Bayern Münih'in üç kupa kazanarak hayatının en başarılı sezon geçirme hayalini İnter, Arjantinli golcüsü Milito'yla söndürdü. İnter'in tuzağına düşen Bayern maçtan galip ayrılsaydı beşinci kez bu kupayı kazanacaktı."

Haberin Devamı


Welt am Sonntag: Avrupa'nın en büyüğü İnter. Almanya'da ciki kupayı kazanan Bayern bu kez ikincilikle yetindi. Çırak Mourinho ile uztası van Gaal'le maç bitmeden tokalaşması dikkat çekiciydi.



Sport Bild: Milito, Milito.... Arjantinli golcü Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi kazanmasını yok etti. Bayernli futbolcular gol fırsatlarını cömertce harcadı.



Sport1: "İnter Avrupa tacını kaptı. İtalyan ekibi Bayern Münih'in defansta yaptığı iki hatayı Milito ile değerlendirdi.



Ribery ile yenemezlerdi
Bayern Münih kulübünün onursal başkanı Franz Beckenbauer karşılaşmada Fransız futbolcu Frank Ribery"nin yokluğunun hissedildiğini söyleyerek “Ribery ile kaybetmezdik. Bütün kullanılan köşe atışları ile oyunda onun yokluğunu hissettik. Onunla maç çok başka olurdu. Cesaretli oyunuyla arkadaşlarını da ateşliyor. Bu tür maçlarda rakibe karşı çok fazla saygı göstermek iyi değil. Baskılı oynayacaksınız. Bunu bu akşam göremedik ve İnter haklı bir galibiyet aldı ” dedi.

Haberin Devamı


Stefan Effenberg: (eski Bayern oyuncusu ve Tv yorumcusu) “Bayern kazanmak için çok az şey yaptı ve haklı bir yenilgi aldı. Müller'in ikinci yarının başında kaçırdığı gol sonrası İnter ikinci golü geliyorum dedi. Özellikle ilk yarı çok kötü oynadılar ”



Van Gaal "Biz saldırdık, onlar savundu"
Guus Van Gaal maç sonrası “Bu gece kendi oyunumuzu sahaya yansıta bilecek kadar iyi oynamadık. İnter gibi bir takıma karşı forvette başarılı ve iyi oynamanız lazım. Ama oyuncularım da sonuçta insanlar. Maç beklediğim gibi geçti. Biz saldırdık onlar savundular. Savunma yapmak hücum oynamaktan daha kolaydır. Onlar savunmalarını dar bir alanda yaparken biz sürekli atak oynadığımız için daha geniş alanı savunmalıydık. Maçın sonucunu gollerin atıldığı zamanlar belirledi. Böyle maçların sonuçlarını küçük detaylar belirler. İkinci yarının başında Müller kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sadece hangi köşeye atacağına karar vermesi gerekiyordu. O kaçırdı Milito iki pozisyon da iki gol attı. Ama yine de mükemmel bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum ” dedi.

Haberin Devamı


İnter ’in antrenörü Mourinho ise “İki takımda kazandı. İki takımda çok güzel oynadı. Maçın kaderini ilk yarıda bulduğumuz gol belirledi. İkinci yarı ise şansımız yanımızdaydı ” dedi.





Matthias Sammer: (DFB alt yapı ve gelişim sorumlusu, tv yorumcusu) “Bayern sınırları gördü. İnter övgüyü hak ediyor. Oynadıkları oyun tarzı ile futbolun yolunu gösteriyorlar



Uli Hoeness:(Bayern Münih Başkanı) “eğer İnter ’e karşı yenik duruma düşersen maçı kazanman oldukça zor olur. Müler kaçırdığı gol sonrası üzülmesin. Mükemmel bir sezon geçirdik ve bunu kimse bozmasın



Bastian Schweinsteiger: (Bayern Münih); “Çok iyi bir takıma karşı oynadık ve haklı bir malubiyet aldık. Topa daha fazla sahip olan taraf olmamıza rağmen gol atamadık. Şunu da eklemem lazım bugün hiçbirimiz yüzde yüzle oynamadık

Haberin Devamı


Philipp Lahm: (Bayern Münih); “Bu akşam özellikle ilk yarı çok çekingen oynadık. Bu bir Şampiyonlar ligi finaliydi ve takımımızda çok genç oyuncu vardı. Taktiğimizi sahada uygulayamadık. Hatalarımızı rakip çok iyi değerlendirdi. Rakip takımın forvetini o kadar boş bırakamazsınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!