Başhekim Türk doktora sempozyumlu tanıtım

Güncelleme Tarihi:

Başhekim Türk doktora sempozyumlu tanıtım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 20:59

Leverkusen Klinikum'un Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nin başına getirilen Adanalı Türk doktor Kubilay Ertan'ın tanıtımı için hastanede sempozyum düzenlendi

Haberin Devamı

Almanya'nın Leverkusen kentindeki 'Leverkusen Klinikum' adlı hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nin başına getirilen Adanalı Türk doktor Kubilay Ertan'ın (42) tanıtımı için hastanede sempozyum düzenlendi.
Köln Başkonsolosu Asım Temizgil, Türk-Alman Jinokologlar Derneği ikinci Başkanı ve Bremen Kadın Hastalıkları Kliniği Direktörü Prof. Dr. Taylan Öney'in yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı sempozyumun açılışını yapan klinik müdürü Hans-Peter Zimmermann ile klinik direktör yardımcısı Prof. Dr. Henning Ernst Adamek, Dr. Ertan gibi çok ödüllü ve dalında başarılı bir doktoru bünyelerine kazandıkları için çok mutlu olduklarını söylediler. Sempozyuma Homburg/Saar'dan gelen eski şefi Prof. Dr. Werner Schmidt de, hastane yönetimine Dr. Ertan'ı jinokoloji bölümünün başına getirmekle iyi bir seçim yaptıklarını vurguladı. Toplantıda Prof. Dr. Werner Schmidt'in yanı sıra Köln Üniversite Kadın Hastalıkları Kliniği Başhekimi Prof. Dr. Peter Mallmann çalışmaları, Bremen'deki 'Links der Weser' Kadın Hastalıkları Kliniği Başhekimi Taylan Öney ise Osmanlı döneminde başlayan Türk-Alman tabiplerin işbirliği konusunda birer sunum yaptılar.
70 YATAKLI BÖLÜM

Türk-Alman Jinekoloji Derneği Genel Sekreterliğini de yürüten Dr. Ertan, Almanya çapındaki en iyi 12 doktor arasından bölümün başhekimliğine uygun görülerek 70 yataklı bölümün başhekimliğine getirilmişti. Başhekim Doç. Dr. Ertan, Alman ve diğer yabancıların yanı sıra özellikle bu bölgede oturan Türklere hizmet vereceği için çok mutlu olduğunu söyledi.
Türk doktor kliniğin en iyi düzeye getirilmesi için şimdiden çalışmalara başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
'Başına getirildiğim bölüm; doğum öncesi ve sonrası tedavi merkezi, iyi bir doğumhane, yeni doğan bebekler için son teknik donanımlı yoğun bakım ünitesi, meme kanseri teşhis ve tedavisi için göğüs merkezi, rahim ve yumurtalık kanserinin teşhis ve tedavisi için onkoloji merkezi gibi merkezleri aynı çatı altında topluyor. Hastalarımıza tek bir elden hizmet verme imkanımız var. Bölümdeki tüm doktorlar koordineli olarak çalışıyor. Sıkı bir ekiple hastalarımıza hizmet veriyoruz.'
ÇEŞİTLİ ÖDÜLLERİ VAR

İzmir Tıp Fakültesi'ni kazanıp öğrenimini Heidelberg Üniversitesi'nde tamamlayarak 1989 yılında doktor olan Kubilay Ertan, önce Berlin daha sonra 17 yıl boyunca Homburg-Saar Üniversite Kliniği'nde çalıştı. Burada başasistan ve şef yardımcılığı yapan Dr. Ertan, üç yıl öncede doçent oldu. Evli ve üç çocuk babası olan başarılı Türk doktoru, 2000 yılında Zagrep'teki Dünya Jinekoloji Kongresi'nde 'Yüksek riskli gebelikler' konusunda ödüle layık görülürken, 2004 yılında da Anemarie ve Günter Haackert Vakfı'nın araştırma bursunu kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!