Başbakana teşekkür ve destek plaketi

Güncelleme Tarihi:

Başbakana teşekkür ve destek plaketi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2011 15:38

ALMANYA’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde 73 derneği bünyesinde barındıran çatı kuruluşu Ren Ruhr Türk Toplumu Derneği (TGRR/NRW), Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft’a, Türk toplumuna yönelik desteklerinden dolayı bir plaket verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Kraft’ın Düsseldorf’da Eyalet Meclisi’ndeki makamında gerçekleşen törene TGRR/NRW Başkanı Mustafa Okur ile yönetim kurulu üyeleri Dr. Selahattin Günay, Müge Okur ve Atilla Yüncüoğlu katıldı.

Mustafa Okur Başbakan Kraft’ı uzun yıllardır yakından tanıdığını belirterek, “Her zaman Türk toplumuna yakın olmuştur. Başbakan seçildikten sonra da ilişkilerini daha da derinleştirmiştir. Hükümette üç Türk kökenli milletvekilinin bulunması Kraft’ı Türk toplumuna daha da yakınlaştırmıştır. Sadece Türk toplumuna değil, orta gelir seviyesindeki insanlara yönelik çalışmalarını taktirle karşılıyoruz. Özellikle eğitim harçlarını kaldırması, anaokulu harçlarını yeniden düzenlemesi bizleri memnun etmiştir. O yüzden plaketle desteğimizi sunmak istedik” dedi.

TGRR/ NRW’nin Türk ve Alman toplumlarına yönelik çalışmalarını taktirle karşıladığını belirten Kraft ise, dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!