Başbakan Scholz tatile çıktı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Scholz tatile çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 10:44

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Brandenburg Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı olan eşi Britta Ernst’le birlikte tatile çıktı.

Haberin Devamı

GÖREVE başladığı 8 Aralık 20221 tarihinden beri pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş nedeniyle yoğun bir çalışma yürüten Başbakan Scholz ile eşi, tatil bölgesi olarak Bavyera eyalet sınırları içindeki Allgaeu’yu seçti. Dün Berlin’de Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es-Sisi ile birlikte İklim Konferansı’na katılan Scholz, öğleden sonra eşiyle birlikte Allgaeu yamaçlarında kiraladıkları yazlık evin yolunu tuttu. Bild gazetesindeki habere göre, 17’nci yüzyılda inşa edilen 6 odalı ve dev bir bahçesi bulunan yazlık evin gecelik fiyatı 550 Euro. Tatilde olmasına rağmen gece gündüz ulaşılabilir olması gereken Başbakan Scholz’un yakın çalışma arkadaşları için evin bahçesine ‘konteyner büro’ kurulduğu ve kurumlar ile polisler için ayrı bir konteyner yerleştirildiği belirtildi.

Başbakan Scholz tatile çıktı
40 YIL SONRA İLK
Öte yandan Almanya’nın eski başbakanlarından Helmut Kohl’ün yaz tatillerini Avusturya’nın Wolfgang Gölü’nde, Gerhard Schröder’in İtalya’da ve Angela Merkel’in İtalya’nın Güney Tirol bölgesinde geçirdiği hatırlatılırken, bazı gazetelerde “40 yıldan beri ilk kez bir Almanya Başbakanı yaz tatilini Almanya’da geçiriyor” denildi. Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder’in “Batı eyaletleri bu hükümeti ilgilendirmiyor” diye suçladığı hükümetin liderinin yaz tatilini Bavyera’da geçirmeyi tercih etmesinin ayrı bir önem ve anlam taşıdığına da dikkat çekildi.

BAKMADAN GEÇME!