Başbakan’ı bekliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’ı bekliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2011 12:44

FRANSA’nın Nancy kentinde yasayan Türkler, 12 Nisan Salı günü Strasbourg’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan beklentilerini ve taleplerini dile getirdi.

Haberin Devamı

13 Nisan’da Strasbourg’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis Genel Kuruluna (AKPMGK) katılacak olan Erdoğan 12 Nisan akşamı Rhenus Sport Salonu’nda saat 18.00’den itibaren Fransa’da yaşayan Türklere seslenecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini ilelebet müdafaa etmesi m ve bu konuda gerekli tedbirleri bir an önce alması gerektiğini belirten Ahmet Balcı, başbakana güvendiğini söyledi.

Türkler'in çoğunun Avrupa’ya kırsal alanlardan geldiğini belirten Selahattin Demiral ise şunları söyledi: “Kesin dönüş yapan Türklere rahat yaşama imkanlarının sağlanması bence her şeyden önemli. Başbakanımızdan isteğimiz, günlük ihtiyaçlar ve hayat pahalılığına çare bulması. Benzin ve mazot fiyatları çok yüksek, toprak ve tarımla uğraşanların durumu ortada, emekli olup tekrar vatanımıza, köyümüze yerleştiğimizde, toprakla, tarımla uğraşacağız. Bu nedenle benzin ve mazot fiyatlarını hükümet sorumlusu olarak kontrol altında tutabilmeli.”

Ülkede giderek yok olmaya yüz tutan hayvancılık ve tarıma, daha modern şartlar içinde dönülmesini, hükümet tarafından yabancı ülkelerden ithal edilen et ve tarımsal ürünlere son verilmesini talep eden Türkler, tarım konusunda Başbakan Erdoğan’dan somut adımlar beklediklerini söyledi. Fransalı Türkler, ayrıca yaşadıkları ülkede son günlerde artan yabancı düşmanlığı ile ilgili Erdoğan’ın, Fransız yetkililerle görüşüp bu konuda önlem alınmasının sağlanmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!