Başbakan Cameron’a mektup

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Cameron’a mektup
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 12:47

LONDRA doğumlu 4 genç Türk hanımın kurduğu “Kuzey Kıbrıs Özgürlük Grubu”, ünlü Trafalgar Meydanı’nda düzenledikleri miting sonunda, Başbakanlık konutuna giderek, David Cameron’a yazılmış “Bizi de tanıyın, biz de varız” mesajlı binlerce imzalı mektup verdi.

Haberin Devamı

Dünyanın tanınmış kadın seslerinden Jennifer Lopez’in, temmuz sonunda Cratos Oteli’nin açılışında vereceği konserin iptali sonrası oluşan grup, KKTC’nin tanınması, haklarının kabulu, ambargoların kaldırılması amacıyla Trafalgar Meydanı’nda miting düzenledi.

Londra doğumlu Işılay Ilgaz, Ayşe Batuhan, Şaziye Mehmet Ali ve Leyli Kandili’nin 3 ay önce kurduğu ve Facebook’ta açtıkları sayfayla kısa zamanlar yüzlerce üyeye ulaşan “KKTC’ye Özgürlük” grubunun mitingine, aşırı yağmur nedeniyle beklenen katılım olmadı.

Konsey Başkanı Ahmet Baştürk ile geçen dönem başkanı Akmen Sıtkı’nın da katıldığı mitinge, en etkin Kıbrıs Türk Dernekleri’nden Ambargo ve ATCA gurubu başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş geldi. Ellerinde “Kuzey Kıbrıs’da izolasyonlara son”, “İlerleme, baskı değil”, “KKTC’ye özgürlük”, “Biz de varız” yazılı pankartlar taşıyan protestocu Türkler, iki saat süren Trafalgar mitinginde, çevreden geçen turistler ve İngilizlerin dikkatini çekmeyi de başardılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!