Başarılı göçmenler gözardı edilmemeli

Güncelleme Tarihi:

Başarılı göçmenler gözardı edilmemeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 10:25

Hessen Eyaleti'nin Federal İşler'den sorumlu Devlet Bakanı Michael Boddenberg, Almanya'da uyum sorununun mevcut olduğunu, ancak uyum sağlamış ve işlerinde başarı elde etmiş göçmenlerin de görülmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hessen Eyaleti'nin "Berlin"deki temsilcisi konumunda bulunan Federal İşlerden sorumlu Devlet Bakanı Michael Boddenberg, Almanya'da bir uyum sorununun yadsınamayacağını, ancak uyum sağlamış ve alanlarında başarılı olmuş göçmenlerin de ön plana çıkarılmasından yana olduğunu söyledi.

Toplumumuzun parçası

Basın sözcüsü Jutta Kehrer ile birlikte Mörfelden-Walldorf'taki Avrupa Hürriyet baskı tesislerini ziyaret eden Hessen Eyaleti'nin Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Bakanı Boddenberg, "Almanya'da başarılı olan göçmenler, toplumumuzun ve kültürümüzün bir parçası oldular. Örneğin Hilmi Selçuk'a ait olan Wiesbaden yakınlarındaki Öz Kayseri ile Frankfurt-Fechenheim'deki Tütüncübaşı Ailesi'ne ait Karmez Döner Fabrikasını gördüm. Bu şirketler, burada üretiyor, ürünlerini burada piyasaya sürüyorlar. Bu bizim için büyük bir zenginlik. Ama tabii ki, uyum sorunu yok demiyorum. Dil yetersizliği, liseli Türk çocukların sayısının azlığı gibi sorunlarımız var" dedi.

Halka anlatmak zor

Bakan Boddenberg, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da Türk liseleri açılması konusuna değinirken de, kişisel görüşünü şu şekilde açıkladı: "İlk tepkim, bu konuda dikkatli olunması gerektiği şeklindeydi. Tabii ki Türkiye'de ve diğer ülkelerde Alman konsolosluk görevlilerinin çocukları için Alman liseleri var. Almanya'da da Türk diplomat çocukları için bir Türk lisesi açılabilir. Fakat bu istisnai olarak kalmalı. Çünkü, bir okulda sadece Türk çocuklarının okuması, uyuma hizmet etmez. Ayrıca bunu halka anlatıp kabul ettirmek de hiç kolay değil. Nasıl ki bir spor kulübünde, Türk, Alman veya başka göçmen gençler aynı safta mücadele vererek uyum örneği sergiliyorlar. Okullarda da ortak hedefler ön planda olmalı" diye konuştu.

CDU'nun kapısı herkese açık

Asıl mesleği kasap ustalığı olan Bakan Boddenberg, CDU'nun bir Hıristiyan temeli olmasına rağmen, dini inancına bakılmaksızın, insan onurunu, özgürlüğü ve eşitliği kabul eden herkese açık bir parti olduğunu söyledi. Boddenberg, "Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin'in CDU Hessen Yönetim Kurulu üyesi olmasıyla başlayan, açılım, İsmail Tipi'nin CDU'lu milletvekili olarak Hessen Eyaleti'ne girmesiyle devam ediyor" dedi.

Türkiye'yi gezdi

Şimdiye kadar defalarca Türkiye'ye gittiğini ve güney sahillerinde tatil yaptığını söyleyen Boddenberg, "20 yıl önce Türkiye'de bir kulüpte tatil yapmıştık. Şimdi artık kulüp tatili yerine, ülkeyi gezip görmeyi tercih ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!