Başarılarıyla gurur verdiler

Güncelleme Tarihi:

Başarılarıyla gurur verdiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2008 10:58

Londra'nın başarılı okullarından The Latymer School'da okuyan Türk öğrenciler GCSE A* Level sınavlarındaki başarılarıyla göğsümüzü kabarttılar. Ozan Gultekin, Orhan Ozcan, Sezgi Goksan ve Meryem Selin Hassan adlı öğrenciler okulun en başarılı öğrencisileri arasında yer aldılar. Orhan Özcan, her yıl sadece üç öğrenciye verilen "Latymer Lodge Prize" ödülü sahibi oldu.

Haberin Devamı

Londra’nın sınavla öğrenci alan seçkin okullarından The Latymer School’da eğitimini tamamlayan başarılı Türk öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllendirildi. Ödül dağıtımının yapıldığı gecede Orhan Özcan, her yıl sadece üç öğrenciye verilen 'Latymer Lodge Prize' ödülü sahibi oldu.

Yaklaşık 500’ü aşkın konuğun katıldığı ve okul salonunda düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Mark Garbett, 'Latymer Okulu’nun tarihçesini anlatırken, farklı toplum ve kültürlerez mensup öğrencilerin aynı çatı altında eğitim verildiğini' anlattı.

Öğrencilerin gireceği üniversite için yol haritası sayılan GCSE A* Level sınavında başarı öğrencilerin ödüllendirildiği törende, başarılı öğrencilerin sertifikaları Cambridge Üniversitesi Öğretim Üyesi George Donaldson tarafından verildi.

Latymer Okulu’ndaki öğrenci çeşitliliğini Cambridge’deki bir restorant müşterilerine benzettiğini kaydeden Donaldson, 'Hintli, Türk, Pakistanlı, Rus, Polonyalı ve diğer milletlerden çok renkli ve çok kültürlü bir öğrenci profilini barındıran bir okuldan mezun oluyorsunuz' diyerek, öğrencilere üniversite ve bundan sonraki hayatlarında başarı diledi.

Alkış aldılar

Halen Londra Belediye Başkanlığı yapan Boris Johnson’un da birkaç yıl önce bu kolejde başarılı öğrencilere diploma verdiğini hatırlatan Donaldson, 'Bakın o şimdi Londra’yı yönetiyor' diye konuştu. A Level sınavlarında bütün derslerden A ve A* alan Türk öğrenciler, Ozan Gültekin ‘Matematikte okulun en başarılı öğrencisi’ seçildi. Meryem Selin Hassan ve Orhan Özcan 3 A Level’ın yanısıra Türkçe A level yaptı. Ayrıca, Sezan Taner, Cem Yazlak, ve Sezgi Gökşan’ın da isimleri, gecede dağıtılan okul kitapcığında yer aldı.

Üstün başarı gösteren Kahramanmaraş Afşin doğumlu Ozan Gültekin London School of Economics’e (LSE) girerken, Londra doğumlu Meryem Selin Hassan Cambridge Üniversitesi’ne girdi ve hukuk okuyor. Kocaeli doğumlu Orhan Özcan ise London King’s College’de Tıp eğitimi alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!