'Barzani, Türk temsilci ile görüşecek'

Güncelleme Tarihi:

Barzani, Türk temsilci ile görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 09:48

KUZEY Irak'taki bölgesel Kürt yönetimin Dış İlişkiler sorumlusu Felah Mustafa, Türkiye arasındaki bazı konuların ele alınması amacıyla Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Ne?irvan Barzani ile Türkiye'nin Irak ?zel Temsilcisi'nin yakın bir zamanda bir araya geleceklerini söyledi.

Haberin Devamı

El-Şark el-Ewsat gazetesinin haberine göre, Felah Mustafa, yakın tarihte Başbakan Ne?irvan Barzani ile Türkiye'nin Irak ?zel Temsilcisinin bazı siyasi, ekonomik ve kültürel konuları ele almak amacıyla toplanmalarının beklendiğini söyledi. Mustafa, şöyle dedi:

"Bu toplantı ve görüşmenin Başbakan Ne?irvan Barzani'nin Bağdat ziyareti sırasında yapılması gerekiyordu. Ancak, bazı teknik nedenlerden dolayı toplantı gecikti."

Kuzey Irak'taki Kürt yönetiminin pazar günü durdurulmasını istediği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki PKK'lı teröristlere yönelik hava operasyonlarına da değinen Mustafa, "Bu bombardımanalar sonucunda şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Çünkü bombardıman edilen yerler yerleşim alanlarından uzaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!