"Barış'ın kimseye borcu yoktu"

Güncelleme Tarihi:

Barışın kimseye borcu yoktu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 14:10

Almanya'nın Augsburg kentinde geçtiğimiz yıl yaşanan 'aşk cinayeti' davasına Augsburg Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Önceki gün görülen 3. celsede öldürülen Barış Başer'in taksici arkadaşları tanık olarak dinlendi.

Haberin Devamı

Mahkemede şahit olarak ifade veren Cemalettin Zateri, Suna Zateri, Erbay Önder, İlhan Dürzil ve Volkan Esin. Barış Başer'en çok çalışkan bir insan olduğunu söylediler. Şahitler ayrıca Barış'ı hiç bir zaman parası sıkıntısı çekmediğinı ve kimseden borç aldığını duymadıklarını ifade ettiler. Barış'ın kendilerini İngiltere'den gelen Hasan Akgün ile bir kez tanıştırdığını söyleyen şahitler, "Kendisi bize Hasan akrabam olur. Benden borç para istiyor. Ne dersiniz vereyim mi diye akıl danıştı' dediler.

Mahkeme Başkanı Hakim Wolfgang Rothermel, Barış'ın maddi durumunun iyi olduğunu şahitlerin de fade ettiğine işaret ederken, bir önceki duruşmada zanlı Hasan Akgül’ün iddia ettiği gibi ‘Barış benden borç olarak aldığı paramı vermedi. Onun için öldürdüm’ teorisinin inandırıcı olamayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Para sorunları yoktu


Kocasını sevgilisi Hasan Akgül'e öldürtmekle şuçlanan Neşe Başer'in yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Suna Zateri, "Biz ailece Başer'ler ile çok iyi görüşürdük. Kocam Barış'ın en yakını, ben de Neşe'nin en iyi arkadaşıydım. Neşe ile gittiğimiz alışverişlerde kedisi hiç bir malın fiyatına bakmaz hemen alırdı. Kısacası para konusunda hiç bir sıkıntıları yoktu" diyerek ailenin maddi yönden hiç bir sıkıntısı olmadığını belirtti.


Avukatlar ifadeler aynı


Katil zanlısı Hasan Akgül'ün avukatları Ahmet Yıldırım ve Elif Pınar, öldürülen Barış Başer'in arkadaşlarının verdikleri ifadelerin daha önce polisteki ile çakışmadığını, kendilerinin aileye destek amaçlı olarak anlaşmalı ifade verdiklerini ileri sürdüler. Maktulün evlendikten kısa bir süre sonra bosandığı eşi Hatice Uygun'un ifadesinin örnek olduğunu iddia ettiler. Mahkeme Başkanı Hakim Wolfgang Rothermel'in davaya tek yanlı yaklaştığını belirten avukatlar Yıldırım ve Pınar, gelecek duruşmada müvelkkillerini savunacaklarını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!