Barış'ın dansı

Güncelleme Tarihi:

Barışın dansı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2010 15:03

Leverkusen Forum'da düzenlenen Dansların Gecesi'nde sahne alan 140 dansçı, izleyenlerden tam not aldı. Gösterinin ardından Barış Halk Dansları Topluluğu'nu iki bin kişi ayakta alkışladı.

Haberin Devamı

Fotogaleri: BARIŞIN DANSI


ALMANYA'nın Leverkusen kentinde sahne alan Barış Halk Dansları Topluluğu, “Dansların Gecesi” adıyla düzenlediği gecede izleyenleri adeta büyüledi. Leverkusen Forum'da gerçekleşen gecede 140 dansçı otantik halk danslarının modernize elementler ile birleştirildiği muhteşem bir gösteriye imza attı. Yaklaşık iki saat sahnede kalan grubu Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Kuzey Ren Vestfalya eyaleti milletvekili Arif Ünal aralarında Almanların da bulunduğu yaklaşık iki bin kişi izledi. Türk halk müziğinin en güzel örneklerin sunulduğu gecede Genel Sanat Yönetmeni Savaş Nart diğer dansçılar ile beraber sahne performansı ile göz doldurdu. Gösteriler sonunda Başkonsolos Mustafa Kemal Basa, “Heyecanımı nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Almanya'nın Türkiyeli evlatları, Türkiye'nin Almanyalı evlatları, iki ülke de sizinle gurur duyuyor” şeklinde konuştu.

200 dansçı kültürümüzü Avrupa'da yaşatıyorlar
Halk Dansları Topluluğu'nun kurucularından Engin Altınova grup hakkında şu bilgileri verdi: “Barış Halk Dansları Topluluğu 1981 yılında Köln'de yaşayan ve okuyan üniversiteli gençler tarafından kuruldu. Hiçbir derneğe bağlı olmadan çalışmalarını sürdürüyor. 7 kişi tarafından kurulan ekibimizin bu günlerde 6 ile 28 yaşı arasında yaklaşık 200 üyesi bulunmaktadır. Ekibimizin temel anlayışı, yurtdışında yaşayan gençlerimize kendi topraklarının geleneklerini, kültürel yaşamlarını, örf ve adetlerini unutturmamak ve atalarımızdan bize verilen bu eserleri hayatta tutmaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!