'Barışçıl yaşamın bozulmasına dur' diyecekler

Güncelleme Tarihi:

Barışçıl yaşamın bozulmasına dur diyecekler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2012 10:24

ALMANYA’da yabancı düşmanlığı ile tanınan ‘Pro Deutschland’ grubu, Münih merkezine yapılması planlanan İslam merkezine karşı 10 Kasım Cumartesi günü yürüyüş planladı.

Haberin Devamı

‘Münih’te aşırı sağcılara yer yok’ sloganıyla yola çıkan çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve belediye meclisinde grubu bulunan siyasi partiler ise, birlik kararı alarak karşı protesto yapacaklarını açıkladı. Cumartesi günü Goetheplatz’daki karşı protesto eylemine katılım çağrısı yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Münih’teki renkli, barışçıl yaşamın bozulmasına dur diyeceklerini bildirdi.

Pro Deutschland’ın popülist söylemlerle halkı aldatma peşinde olduğunu söyleyen Yeşiller belediye azası Siegfried Benker, “Cami yapımını bahane ederek sokağa dökülecek olan bu grubun içinde ırkçılar var. Çoğulcu demokratik yaşama karşı müdahale peşinde olan bu kişiler, göçmenleri dışlamaktadır” dedi.

TARİH MANİDAR
Münih merkezinde yapılması planlanan cami ve İslam Kültür Merkezi’nin kurulmasına öncülük eden Avrupa İslam Merkezi (ZİEM) Başkanı İmam Benjamin İdriz de, aşırı sağcıların yürüyüş yapmayı seçtikleri günün Naziler tarafından Yahudilerin soykırıma uğramaya başladığı zamana rastlamasının çok manidar bulduğunu vurguladı.

Münih’teki karşı protesto eylemi toplantısına SPD Milletvekili Florian Ritter, CSU Belediye Encümeni Marian Offman, FDP Münih Başkanı Daniel Föst, Sol Parti sözcüsü Lili Schlumberger Dogu, München ist bunt derneğinden Micky Wenngatz, Yeşiller Gençlik Grubu’ndan Dominik Krause ve Feierwerk derneğinden Christian Kiesler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!