‘Barışçı bir dünyayı özledik’

Güncelleme Tarihi:

‘Barışçı bir dünyayı özledik’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2023 11:13

“Biz insanların birbirimize ihtiyacımız var” diyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yayımladığı Noel mesajında ülkede yaşayan herkese birliktelik ve dayanışma sergileme çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Hıristiyan aleminin kutsal Noel Yortusu vesilesiyle yayımladığı mesajında, herkes gibi kendisinin de barış içinde bir dünya özlemi çektiğini vurguladı, ülkede yaşayan yerli veya göçmen herkese demokrasiye sahip çıkma, birliktelik ve dayanışma sergileme çağrısında bulundu. Son dönemlerde gittiği her yerde insanlardan “Ben artık haberleri izlemiyorum” söylemini duyduğunu belirten Steinmeier, şunları söyledi: “Sevgili yurttaşlarım, bazen artık her şeyin çok gelmeye başladığını ve insanların gerçeklerden kaçıp saklanmak istediklerini anlayabiliyorum. Gerçekten bu yıl dünya karanlık yüzünü gösterdi. Acı ve yıkıp dökme, kin ve nefret görüntülerine tanık olduk. Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş ikinci kışa girdi. Sonbahardan beri Orta Doğu’da Hamas’ın giriştiği korkunç olayları ve savaşın kurbanlarını üzüntüyle izliyoruz. Bu yıl bizim ülkemizde de yanıtsız bir sürü sorular bıraktı. Bazıları devlete ve politikaya şüpheye bakmaya başladı. Bazıları da geleceklerinden endişe duymaya. Hepimiz barışcı bir dünyanın özlemini çekiyoruz. Ben de öyle. Ama bundan asla vazgeçmemeliyiz. Noel de böyle bir özlemin hikâyesidir. Şu sakin günlerin olması iyidir. Noel’in anlamı şu sıkıntılı dünyadan birazcık da olsa uzaklaşmaktır. Karanlığa değil, aydınlığa bakmamızdır.”

‘Barışçı bir dünyayı özledik’

‘BİRBİRİMİZE MUHTACIZ’
İnsanların haklı olarak politik sorumluluk taşıyanlardan ülkeyi ileriye götürecek sorulara yanıt bulmalarını beklediklerine dikkati çeken Steinmeier, kin ve öfkeden, aşağılamadan uzak durulmasını önerdi. “Demokrasi için birbirimize ihtiyacımız var. Biz insanların birbirimize ihtiyacımız var. Biz birbirimize muhtacız. Yarının iyi olması ve bugünün daha iyi olması için çalışacak, çaba gösterecek insanlara ihtiyacımız var. Birlikte çalışacak ve cesaret verecek insanlara. Bu yönde çalışan birçok insan var ülkemizde” diyen Steinmeier, ülkede yaşayan yerli, göçmen kökenli herkese birliktelik, bütünlük ve dayanışma sergileme çağrısında bulundu. “Gelecek yıl demokrasimizin 75’inci doğum gününü kutlayacağız. Anayasamız 75 yaşında olacak. Ve ülkemiz birleşeli 34 yıl olacak. İşte bu bizim için bir kutlama nedenidir” derken, Hıristiyan aleminin Noel’ini kutladı.

BAKMADAN GEÇME!