Barış kimdi hatırlayamadım

Güncelleme Tarihi:

Barış kimdi hatırlayamadım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 18:19

Alman teknik hoca maç boyunca seyretti.Yetmedi, 4 gün boyunca kasetleri izledive Barış Atik’i Alman Milli Takımı’nın gençkadrosuna kattı. Emre Aşık ise “Çok fazlakarşılaşma vardı. O kimdi hatırlamıyorum”dedi.

Haberin Devamı

ALMAN Futbol Federasyonu’ nun Duisburg’da organize ettiği 19 yaş Altı Eyalet Karmaları Şampiyonası’nda Alman Genç Milli Takımlar Teknik Direktörü Horst Hrubesch tarafından beğenilip, Almanya U19 genç milli takım kampına çağrılan Barış Atik, “Çok mutluyum” dedi.

Barış Atik, “Almanya formasını giyeceğim için sevinçliyim. Bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim. Başarılı olup her iki ülkeninde gurur olacağım” dedi.

Hoffenheim’ın spor merkezinde kalan ve spor sağlığı mesleğini öğrenen 1,67 metre boyundaki Barış her iki ayağınada hakim ender futbolculardan birisi. İnşaat işcisi babası ile MS hastası olan annesi Hatice’nin yıllar önce ayrılması nedeniyle küçük yaşlardan beri dayısı Atakan Örenbağ kol kanat gerdi. Antrenmanlara getirip götürdüğü dayı Atakan Örenbağ Barış’ın herşeyi.

Emre Aşık Barış’ı hatırlamadı
TÜRKİYE Genç Milli Takım Sorumlusu Emre Aşık, Alman Milli takımını tercih eden Barış Atik’i sadece 4 dakika seyrettiği iddialarına yanıt verdi. Almanya’ya Zeki Önatlı ile birlikte iki antrenör olarak gittiklerini belirten Aşık, şunları söyledi:

“Bu futbolcuyu Zeki hoca takip etmiş olabilir. Çünkü bahsettiğiniz futbolcuyu hatırlamadım. Almanya’da 6 sahada 6 farklı karşılaşma yapılıyordu ve bu seçmeler Alman Milli Takımı için yapılan seçmelerdi. Hepsini birden izleyemeyeceğim için 6 karşılaşmayı da kısa kısa takip etmeye çalıştım. Milli Takım için geniş kadroda bazı oyuncular aldık ancak isimlerini tebliğ etmedik. Seçtiklerimizin arasından 1995 doğumlu futbolcuların 14 Kasım’da Hollanda ile oynayacağı milli maçta isimleri açıklayacaktık. Burada dört oyuncuyu beğendik ve listemize aldık. Ancak önemli olan genç futbolcularımızın ve ailelerinin ne istediği. Biz elbette ki, kendi evlatlarımızı Türk Milli Takımı’ na kazandırmak isteriz.”

Annem benim herşeyim
Yaşının henüz 17 olmasına rağmen 19 yaş altı milli takım kampına gidecek olan Barış Atik ile annesiyle yaşadığı Mannheim yakınlarındaki evlerinde görüşmek üzere sözleştik.

Çoğunluğu Türklerin yaşadığı kentin merkezindeki apartmanın kapısında dayısı Atakan Örenbağ bizi karşıladı. Dördüncü kattaki odaya girince annesinin yanında oturan Barış’ı gördüm.

Barış, “Abi kusura bakma evde görüşmemizin tek nedeni, MS hastası olan annemle birlikte olmak içindi. Haftanın 6 günü Hoffenheim Kulübününde yatılı olarak kalıyorum. Annem’den boş günlerimde hiç ayrılmak istemiyorum.” diye konuştu.

Türkiye için can atıyordum
Barış, sen hangi ülkeyi isterdin? soruma biraz duraklayıp derin bir nefes aldıktan sonra

“ Türkiye gönlümde yatmadı değil. Fakat artık beni kim isterse o takımda oynamak istiyorum. Almanya istedi, tüm gücümü Almanya için harcayacağım. Başarmak için çok çalışıyorum.” dedi.

Dayısının “Türkiye için can atıyor” dediği Barış hedefinin kendini gösterip, başarılı olmak olduğunu ifade edip sözlerini şöyle sürdürdü:

“Futbol oynamayı çok seviyorum. Gol atınca mutlu oluyorum. Hoffenheim ile Bundesliga’da oynamak kendimi göstermek istiyorum. Messi ve Mesut Özil örnek aldığım futbolcular. Onların yaptıklarını hareketlerini iyi takip ediyorum. İlerdeki hedefim ise daha duygusal daha heyecanlı ve hızlı futbol oynanan İngiltere Liginde futbol oynamak”

İlk seçmede beğenildi
Turnuva sonunda Horst Hrubesch’in antrenörün yanında milli takım için düşündüklerini söylemesinin kendisini adeta havalarda uçurduğunu söyleyen Barış,

“Hoffenheim ile Gençler Ligi’nde Almanya Bundesliga’da forma giyiyorum. Sezon başında sakatlandığım için ilk başlarda istenileni gösteremedim. Ama son haftalarda sakatlığım geçti. Gittiğim ilk seçmelerde Barış Atik’i gördüler. Meslek eğitimi sonrası üniversiteye gideceğim. Hem okul hem futbolu birlikte sürdürmek arzum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!