Barış için diyalog şart

Güncelleme Tarihi:

Barış için diyalog şart
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 10:41

27 Türk sivil toplum örgütü, Ermeni Cemaati’nin ‘24 Nisan Soykırım Anma Günü’ düzenlediği Frankfurt Paul Kilisesi önünde, ‘Soykırım iddialarına karşı dostluk ve barış için buluşması’nda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri, iki grup arasında etten duvar ördü. Yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingte hayatlarını kaybeden yüzbinlerce Türk ve Ermeni vatandaşımız için dualar edildi. Mitingte, terör örgütü ASALA tarafından katledilen Türk diplomatların adı tek tek okundu. Mitinge katılanlar, Türk bayraklarının yanı sıra “Tarihi objektif değerlendirmek şart”, “Temelsiz soykırım iddialarına hayır”, “Türk ve Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz” dövizleri taşıdılar.

Mitingte konuşan Barış İçin Diyalog Derneği Başkanı Dr. Ali Söylemezoğlu, “Yalnızca geçmişe değil, yarına da bakmamız lazım. Torunlarımıza bu sorunu bırakmak istemiyoruz. Tarihten ders çıkarmak, barış içinde yaşamak istiyoruz. Barış için diyalog şart. Hakikat ve adalet temelinde oturup konuşmak gerek. Geçmişi kavga etmek için incelemek çok yanlış” dedi. Ermeni Cemaati ise Türk göstericiler tarafından yapılan sloganlara, “Hiç değilse ölülerimizi anarken rahatsız etmeyin” tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!