Bardakoğlu: "Dinlerin özü birliktir"

Güncelleme Tarihi:

Bardakoğlu: Dinlerin özü birliktir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 17:22

Frankfurt Kitap Fuarı'na katılmak için Almanya'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Bayreuth Üniversitesi'nde Dinlerarası Diyalog Forumu'na katıldı. Bayreuth Belediyesi işbirliği ile Bayreuth Üniversitesi'nin organize ettiği Diyalog Forumu'nda konuşan Bardakoğlu, "Dinlerin özünde birlik ve beraberlik vardır" dedi.

Haberin Devamı

Altmışıncı Frankfurt Kitap Fuarı'na katılmak üzere Almanya'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Bayreuth Üniversitesi'nin davetlisi olarak katıldığı Dinlerarası Diyalog Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Dinler birbirinden farklı olduğu sürece anlamlıdır. Dinlerin özünde birlik ve beraberlik yatar" dedi. Bardakoğlu, İslam dinini anlamak için Almanya'da üniversitelerde araştırmalar yapılmasından yana olduğunu da belirtti.

Türk heyeti tam kadro

Bayreuth Belediyesi'nin evsahipliğinde Bayreuth Üniversitesi tarafından örganize edilen Dinlerarası Diyalog Forumu'na Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve eşi Emine Bardakoğlu, Almanya Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan, Nürnberg Başkonsolosu M. Selim Kartal, DİTİB-Dış İlişkiler Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Dere, Nürnberg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Atıf Akşit, Münih Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Temel, Bayreuth Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Ruppert, Bayreuth Belediye Meclisi Üyesi Halil Taşdalan, çok sayıda profesör, din adamı ile Türk ve Alman öğrenciler katıldı.

En önemli değer insan olmak

Alman ve Türk öğrencilerin İslamiyet hakkında sordukları soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, en önemli değerin insan olmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Hepimizin acıma duygusu gibi ortak bir duygusu vardır. Aynı duygu ve ortak değerlerle dünyaya gönderilmiş insanlar, birbirlerinin kültürel değerlerine saygı duyarak birlik ve beraberlik içinde yaşamalıdır. Dinler, dünyaya takılmamayı ve dünyadaki özlerine dönmeyi tavsiye eder. Özümüze döndüğümüzde ortak değerlerin ön plana çıktığını görürüz. Kur’an insan olmayı en önemli değerler olarak gösteriyor."

Vatandaşlarla sohbet etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, cuma namazını kıldığı DİTİB- Ertuğrul Gazi Camii'nde vatandaşlarla sohbet etti. Bardakoğlu, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Evlatlarınıza sahip çıkın, onları üniversitelerde okutun" tavsiyelerinde bulundu. Sohbete Almanya Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan, DİTİB Dış İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Ali Dere, Münih Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Temel ve Ertuğrul Gazi Camii Din Görevlisi Mehmet Uslu ve kalabalık sayıda vatandaş katıldı.

Fuarı Gezdi

Almanya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, fuardaki Türk standlarını gezdi.
Fuarda 'Din ve toplum, Türkiye’de yeni perspektifler' konulu konferansından sonra Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan ile birlikte fuarı gezen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, stand görevlilerinden bilgi alıp, çalışmalarına başarılar diledi.

Toplum Gazetesi’nin Tarsus ağıklıklı sergisini gezen Prof. Dr. Bardakoğlu, ziyaret sırasında, Tarsus’un dünya ve Hıristiyanlık alemi için önemli bir yeri olduğunu söyledi. Bardakoğlu, önümüzdeki çarşamba günü Vatikan’a giderek Papa’yı ziyaret edecek olan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Tarsus’un Avrupa temsilcisi gazeteci Mehmet Canbolat aracılığıyla, Vatikan yetkililerine saygı ve sevgi mesajlarını iletmelerini rica ettiğini dile getirdi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!