Barbarossa Anıtı başka yere taşınsın

Güncelleme Tarihi:

Barbarossa Anıtı başka yere taşınsın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 18:28

Almanya’nın AnkaraBüyükelçiliğinde görev yapanProf. Dr. Pascal Hector, Silifke’dekiGöksu Nehri’nde boğulan Roma-Germenİmparatoru Friederich Barbarossa’nınanıtını ziyaret etti.

Haberin Devamı

Eşi Annette, çocukları Coustanhn, Leo, Deniehet, Annesi Annemarie ve emekli Almanya Fahri Konsolosu ve Akdeniz Türk-Alman İşadamları Derneği Başkanı Teyfik Kısacık ile Silifke’ye gelen Hector, Silifke ve Taşucu belediyelerinin Almanya’daki kentler ile kardeşlik koordinasyonunu sağlayan Nejdet Polat ile birlikte önce Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i ziyaret etti.

Hector, daha sonra ailesi ve beraberindekilerle birlikte ordusu ile Kudüs’ü fethetmeye giderken Göksu Nehri’nden geçmeye çalıştığı sırada boğularak ölen Roma-Germen İmparatoru Friederich Barbarossa’nın, Silifke’de hayatını kaybettiği nehir yakınlarında 40 sene önce yaptırılan ve duble yol çalışmaları nedeniyle görünmeyen bir noktada kalan anıtı ziyaret etti.

Elçi Hector, Barbarossa anıtını ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Silifke- Mut arasında yapımı süren duble yol çalışması nedeniyle yoldan görünmeyen anıtın daha uygun yere taşınması için bu ziyareti gerçekleştirdiğini kaydetti. Karayollarının duble yol çalışması nedeniyle görülmeyen bir noktada kalan Friederich Barbarossa anıtının daha uygun bir yere yapılması konusunda inceleme yapmak üzere Silifke’ye geldiğini ifade eden Hector, anıtın Almanya için, Türkiye için ve Osmanlı için büyük önem arzettiğini belirtti.

Türler ve Almanlar dost

Friederich Barbarossa’nın Filistin’e gitmek amacıyla buraya ordusuyla beraber gelip Göksu Irmağı kenarında konakladığını ve ırmağı geçerken de boğulduğunu ifade eden Hector, Almanlar ile Türklerin yıllardır dost olduğunu belirtti. Anıtın yeni bir yere taşınması amacıyla gerekli girişimlerde bulunacaklarını vurgulayan Hector, anıtın yeni bir yere taşınması konusunda duyarlı davranan Başkan Öngel’e de teşekkür ettiğini söyledi.

Büyükelçilik olarak Almanya’ya bir mektup yazıp gerekirse anıtın yapılması için Almanya’dan uzman ekiplerin gelmesini sağlayacağını anlatan Hector, “Belediye başkanımız da eğer uzmanlar gelirse burada misafir etmeye söz verdi. Anıtın en kısa zamanda yapılması için girişimlerimize devam edeceğiz” dedi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de, yeni bir anıt yapılması amacıyla Karayollarına izin verilmesi için başvuruda bulunduklarını belirtip, “Gerekli izin verilmesi halinde daha güzel bir anıt yapmayı istiyoruz. Karayolları izin vermeden belediye olarak şu anda bir şey yapamıyoruz. Ayrıca Almanya’daki kardeş şehrimiz Hassloch yetkilileriyle de bu konuda girişimlerde bulunup yeni bir anıt yaparak hem Almanya ile geçmişten gelen dostluğumuzu hem de kardeş şehir ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!