"Bana birşey olmaz" demeyin

Güncelleme Tarihi:

Bana birşey olmaz demeyin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 12:19

Almanya'da Dr. Attila Talas domuz gribine karşı özellikle vücut direnci zayfı olanları uyardı ve buna karşı en etkili yolun aşı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hannover kentinde Dr. Attila Talas, domuz gribine karşı en etkili korunma yolunun aşı olduğunu söyledi. Tartışmalar nedeniyle insanların aşıya önce biraz biraz temkinli yaklaştığını söyleyen Talas, „Aşıya cuma günü başladık. İlk gün bir kaç kişi aşı oldu. Ancak Pazartesinden itibaren aşı olmak isteyenler sıraya girdi. Normal aşılar gibi yan etkisi çıkabilir ondan da korkmamak lazım. Domuz gribi çok hızlı yayılan, insandan insana geçen bir salgın. Özellikle bir evde kronik hasta varsa o evin tüm fertleri aşı olmalıdır. Kronik hastalar, hamile bayanlar, çocuklar bu aşıyı yaptırmalıdır. Ben isteyen herkese aşı yapıyorum. Bunun için bir yardımcımı tahsis ettim“ dedi.
Domuz gribinin havaların soğumasıyla hızla yayılmaya başladığını anlatan Talas, „Bu salgın bir hastalık. Bana bulaşmaz, bana birşey olmaz demeyin. Ateşi yükselenler, terleyenler, boğazı kuruyanlar kısaca kendilerini iyi hissetmeyenler mutlaka doktora gitsin. Bu hastalık vücut direnci olan insanları pek etkilemiyor. Bu nedenle vücut direncini arttırıcı gıdalar ve vitaminler alalım. Özellikle C vitaminini bolca tüketelim“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!