Bambi'de Türkçe teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Bambide Türkçe teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2012 13:53

Almanya'nın en prestijli medya ödülü Bambi'de "En İyi Alman Film Ödülü", "Yeni başlayanlar için Türkçe" (Türkisch für Anfaenger) adlı filme verildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da 1948 yılından beri verilen '64. Bambi Medya Ödülleri" Düsseldorf'ta sahiplerini buldu.

Alman medya devi Burda Yayınevi'nin düzenlediği, her yıl başka bir kentin evsahipliğinde yapılan ödül törenine, ünlü dizi ve sinema oyuncusu Adnan Maral'ın Türkçe yaptığı teşekkür konuşması damgasını vurdu.

Almanya'nın en prestijli medya ödülü olan Bambi'de "Yeni başlayanlar için Türkçe" (Türkisch für Anfaenger) adlı sinema filmi "En İyi Alman Filmi" kategorisinde ödüle layık görülürken filmin başrol oyuncusu Adnan Maral, teşekkür konuşmasını Türkçe yaptı.

Alman Birinci Televizyonu (ARD) tarafından naklen yayınlanan ve 7 milyona yakın izleyiciyi ekrana kilitleyen törende, Adnan Maral, "Çok teşekkür ederim. 'Burda' Türkçe de burası demektir. Yani ben ve arkadaşlarım burada olduğumuz için çok mutlu ve sevinçliyiz. Teşekkürler. İyi geceler Almanya " diyerek konuşmasını tamamladı.

MİNİK MERCAN'A EN YETENEKLİ OYUNCU
Burda Yayınevi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hubert Burda'nın himayesinde yapılan gece bir başka Türk daha ödül aldı.

7 yaşındaki Mercan-Fatma Türkoğlu, "Dreiviertelmond" (Üç Çeyrek Ay) adlı filmindeki rolüyle "En Yetenekli Oyuncu" ödülünü kazandı.

Christian Züberli'nin yönetmenliğini yaptığı filmde "Hayat" isimli bir Türk kızını canlandıran minik Mercan, sahneye gelerek "Anneme, okuluma ve öğretmenlerime, bana bugün burada olmama izin verdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Mercan Fatma Türkoğlu, ödülünü kendi yaşıtı olan ve kendisi gibi oyunculuk yapan Nina Eichinger'den aldı.

Almanya'da Süssen kasabasında Strassacker heykel firmasında çalışan Haluk Doğan, Haşim Polat ve Naim Ererler adındaki ustaların hazırladığı, küçük ceylan motifli altın kaplamalı Bambi ödülü "Milenyum" kategorisinde, dünyada ilk kez balona bağlı özel geliştirilmiş kapsülle 36 km göğe yükseldikten sonra sırtında paraşütle kendini boşluğa bırakarak rekor kıran Avusturyalı sporcu Felix Baumgartner aldı.

HAHAMA ENTEGRASYON BAMBİSİ
Entegrasyon dalında verilen Bambi Ödülü'ne ise geçen ağustos ayında küçük kızının gözleri önünde dayak yiyen ve dini ayrımcılığa karşı mücadele veren Berlinli Haham Daniel Alter sahip oldu.

Alman televizyonunun duayen oyuncularından Joachim Fuchsberger, kendisine verilen "Bambi Yaşam Ödülü"nü eşi Gundel Fuchsberger'e adadığını söyledi. Pakistan'daki hastalara yardım elini uzatan 83 yaşındaki Ruth Pfau da, "Sessiz Kahramanlar" dalındaki Bambi ödülüne layık görüldü.

Efsanevi İngiliz müzik grubu Beatles'in parçalarını seslendiren "Die Boyband One Direction" adlı gençlerden oluşan müzik grubu, "Pop Enternasyonal" dalında ödül alırken, "Eğlence" dalındaki ödülün sahibi ise Kanadalı şarkıcı Celine Dion oldu. "En İyi Sanatçı" dalındaki ödülü ise Hollywood yıldızı Salma Hayek'e verildi.

Spor Bambisini, Londra Olimpiyatlar'ında plaj voleybolunda altın madalya kazanan Alman sporcular Jonas Reckermann ve Julian Brink'e aldı.

Diğer dallardaki ödülleri ise şu isimleri aldı: Alina Levshin (En İyi Kadın Oyuncu), Ulrich Tukur (En İyi Erkek Oyuncu), Martina Hill (Komedi), Der Turm (Yılın Televizyon Filmi), kutup ayıları üzerine araştırma yapan Steven Armstrup (Bizim Dünyamız Ödülü).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!