Bambi çok ağırdı

Güncelleme Tarihi:

Bambi çok ağırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2012 18:42

Almanya’nın oscarları olarak bilinenBambi’de en yetenekli oyuncuödülünü alan 8 yaşındaki MercanTürkoğlu, “Heyecanlanmadım.Ama Bambi çok ağırdı” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın konuştuğu Bambi ödüllü küçük oyuncu Mercan Türkoğlu, ödül gecesi yaşadıklarını Hürriyet’e anlatı.

Almanya’nın oscarları olarak kabul edilen Bambi ödül tarihinde ‘en yetenekli oyuncu’ dalında ödül alan ve en genç oyuncu unvanını kazanan 8 yaşındaki Mercan,

“Ödül almak için beni sahneye çağırdıklarında hiç heyecanlanmadım. Ama Bambi heykelciği çok ağırdı. Taşırken zorlandım. Sanırım 10 kiloydu” dedi.

ADIMI YANLIŞ YAZMIŞLAR
Büyüyünce ne olmak istersin sorusuna “Zaten oyuncuyum. Başka ne olacağım ki” yanıtını veren Mercan, isminin Bambi heykelciğine yanlış yazılmasına da tepkili:

“Benim ikinci adım Fatma. Ama Fatima şeklinde yazılmış.”

Ödülünü almaya ‘Almanya’nın en güzel büyük gözlü kızı’ olarak çağrılan Mercan’a, törende dünyaca ünlü oyuncu Salma Hayek de teşekkür etti.

Uluslararası dalda Bambi ödülü kazanan Hayek, ödülünü alırken “Mercan, ben ödülümü alana kadar salonda kaldığın için teşekkür ederim” dedi.

Mercan’a Almanya’nın en iyi oyuncusu ödülünü kazandıran ‘Üç çeyrek ay’ filminin yönetmeni de, minik oyuncuyu övdü.

Yönetmen Christian Zübert, “Onunla çalışmak çok kolaydı. Büyük oyuncuların bile zorlandığı sahneleri o hiç zorlanmadan başardı. Ödülü sonuna kadar haketti” dedi.

Mercan’ı keşfeden İpek Zübert ise, casting’de 500 çocuk arasında Mercan’ı gördüğünü söyleyerek,

“Mercan ile birlikte tam 500 küçük çocukla görüştük. Mercan görüştüğümüz en son çocuklardan biriydi. Onu görünce başka bir çocukla görüşmedik” dedi.

‘Üç Çeyrek Ay’ filminde Almanca bilmeyen Türk kızı Hayat ile bir Alman taksi şoförünün ilişkileri ele alınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!