Balıkesirliler Krefeld´de buluştular

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirliler Krefeld´de buluştular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2007 21:56

Almanya'nın Duisburg kentinde faaliyet gösteren Avrupa Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-DER), Balıkesir´in düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle Krefeld'de kutlama töreni düzenledi.

Haberin Devamı

Başlar düğün salonunda yapılan kutlama törenine Balıkesir anakent belediye başkanı Sabri Uğur, Kepsut belediye başkanı Kemal Barak, İl meclis üyeleri ve yaklaşık 800 davetli katıldılar.

Gecenin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Mehmet Semercioğlu şunları söyledi: ' Bugün Balıkesir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümüdür. Bu kutlamaya katıldığınız için sizlere teşekür ederim. Bizler binlerce kilometre uzaklıkta yaşasak da gözümüz, gönlümüz Balikesir'dedir. Yıllardır ilimize maddi ve manevi desteğimizi verdik. Bundan sonra da bu desteği sürdürecegiz.'

Daha sonra söz alan Balıkesir anakent Belediye Başkanı Sabri Uğur'da şöyle konuştu: 'Sizlere Türkiye´den kucak dolusu selam ve sevgiler getirdim. Tarihimizi ve kültürümüzü Almanya´da yaşattığınız için sizlere teşekür ediyorum. Sizler artık Almanyalısınız burada doğdunuz burada evlendiniz. Bu toprağın insanı oldunuz. Fakat ülkenizi hiç bir zaman unutmadınız. Sizlerle gurur duyuyorum. Balıkesir hem sanayide hemde turizmde süratle ilerlemektedir. Bu gelişmede sizlerin de katkısı var.'

Eğitimci ve araştırmacı yazar Aydın Ayhan'da kurtuluş şavaşı döneminde ve Cumhuriyet´in kuruluşunda Balıkesir´in önemini anlattı. Konuşmaların bitiminden sonra Türkiye´den gelen Pamukcu folklor ekibinin folklor gösterileri ayakta alkışlandı. Ses sanatçısı Ali Çakır, Necdet Koç orkestrası eşliğinde Ege yöresinden Zeybek Türkülerini seslendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!