Baktat'ın gurur gecesi

Güncelleme Tarihi:

Baktatın gurur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2011 18:15

Avrupa'nın önde gelen gıda toptancılarından Baktat Şirketler Toplululuğu, Almanya'da iş dünyasının saygın ödüllerinden "Entrepreneur des Jahres' yarışmasında yüzlerce firma arasından 65 finalist arasına girdi. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan "Bu hem Almanya'da Türk girişimcisinin gücününü hem de şirketimizin başarısını gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

Dünya'nın önde gelen denetleme ve danışmanlık şirketlerinden Ernst & Young'un bu yıl 15. kez düzenlediği ve Avrupa iş dünyasının saygın ödüllerinden 'Almanya 2011 Yılın Girişimcisi' (Entrepreneur des Jahres) için önceki akşam Frankfurt'ta bir tören düzenlendi.

Tarih Alte Oper operasında düzenlenen törene Almanya'nın çeşitli eyaletlerinden orta ölçekli işletmelerin sahipleri ve yöneticileri katıldı. Törende, bir yıla yakın bir süre titiz bir çalışma sonucu girişimcilikleri, yenilikleri, sosyal sorumlulukları ve benzeri kriterleri göz önüne alınarak seçilen 65 firmanın finale kaldığı açıklandı.

Baden Württemberg Eyaleti eski Başbakanı Lothar Spaeth'in başkanlığını yaptığı 5 kişilik jürinin de yüzlerce firm arasından seçtiği 65 firma arasında Avrupa'da önde gelen Türk gıda toptancısı Baktat Şirketler Toplululuğu da yer aldı. Törende Baktat Şirketler Topluluğu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan temsil etti.

GELECEKTEN KORKMAYIN
Baden Würtemberg eski Başbakanı Lothar Spaet, finalistlere yaptığı konuşmada, "Sizleri kutluyorum. Almanya'nın en iyi şirketlerinden birisiniz. Bu ödül Avrupa'nın en önemli ödüllerinden birisidir. Aranızda olağanüstü kararlar verip krizde büyüyenler var. Gelecekten korkmamak gerekir. Şirketlerimiz kendini keşfediyor" diye seslendi.

Törene yeğeni İnan Baklan ile katılan Mustafa Baklan çok başarılı Avrupalı bir şirket olarak görüldüklerini belirterek "Gurur verici bir olay. Çok mutluyuz. Avrupa'da bu tür ödüllere aday gösterilmek çok önemli. Avrupalı beş bin mağazaya ürün veriyoruz. Bu plaket biz Türk işadamlarının Avrupa'da geldiği konumu ve gücünü gösteriyor. Bugün Baktat olarak Avrupa şirketi olmanın teyidini yaşadık. Çok sevinçliyiz" diye konuştu.

Törende daha sonra 65 finalist arasında 5 dalda ödüller verildi. Sanayi dalında, ailesine ait dikiş makinesi üreten firmayı geliştirip şimdi robot, otomotiv endüstrisi gibi sektörlere yüksek teknoloji ürünü parça üreten firma haline getiren Dr. Manfred Wittenstein (Wittenschein, İgersheim-Harthausen) ödül aldı, Dr. Wittenstein'in Monte Carlo'da yapılacak Dünya Yılın İşadamı yarışmasında Almanya'yı temsil edeceği açıklandı.

DÜNYA MARKASI BAKTAT
BAKTAT markası Halil, Mustafa, Ali ve Kadir Baktat kardeşlerin yarattığı bir marka. Bugün üç bini aşkın ürün Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde marketlerin raflarında yer alıyor. Beşi Türkiye'de dokuz şirket, binin üzerinde çalışanıyla Baklan'lar bir dünya markası olma yolunda ilerliyor.

Baklan, 1972'de Almanya'ya gelmiş. Babası Adıgüzel'e yardım için Mannheim Hali'nde çalışmaya başlamış. Burada ticaretin alfabesini ve paketlemenin, ambalajın önemini öğrenip daha sonra aile fertleriyle dünya markası yolculuğunun ilk düşünceleri burada filizlenmiş. Gemlik'te konserve, turşu, zeytin ve reçel, Sungurlu'da bulgur, ambalajlama tesisi, Manisa Turgutlu'da sebze grubu var. Baklan Grubu sosyal alanda da oldukça aktif.

Baklan Eğitim Köprüsü"yle Almanya'dan bini aşkın bilgisayar, okul çantası, okul malzemesi vs götürüp tüm Anadolu'da okullara dağıtıyor. Mustafa Baklan, altı yıldır Mannheim Eyalet Mahkemesi'nde ticari davalarda fahri hakimlik yapıyor.

Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-IHK), Rhein Neckar Sanayi ve Ticaret Odası gibi çok sayıda kurumda yönetim kurulu üyesi olan Mustafa Baklan, Mannheim Özel Yüksek Ticaret Okulu'nun Denetleme Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!