Bakanın eşi yolsuzlukla suçlandı

Güncelleme Tarihi:

Bakanın eşi yolsuzlukla suçlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2012 17:49

Malezya’da Aile ve Kadın Bakanı Şahrizat Abdülaziz’in eşi yolsuzlukla suçlandı.

Haberin Devamı

Savcılar, Muhammed Salih İsmail’i, hükümetin desteklediği büyükbaş hayvan projesi için ayrılan fonların yaklaşık 16 milyon dolarını amacı dışında kullanmakla suçladı. Aile ve Kadın Bakanı Şahrizat Abdülaziz’in ailesi tarafından yönetilen büyükbaş hayvancılık ve tarım şirketinin, sözkonusu fonları, kat mülkiyeti, tatiller ve Mercedes marka bir araç için kullandığı iddia ediliyor.

Şahrizat Abdülaziz, ailesinin yanlış birşey yapmadığını belirtirken, Bakan, kamuoyunda giderek artan eleştiriler nedeniyle Nisan ayında görevini bırakacağını söyledi. Muhammed Salih İsmail bugün Kuala Lumpur’daki bölge mahkemesinde hakkındaki suçlamaları reddetti ve masum olduğunu söyledi.

Salih, suçlu bulunması halinde 54 yıla kadar hapisle cezalandırılabilir. Mahkeme, kefaletle serbest kalmasına izin verdiği Salih hakkındaki suçlamalarla ilgili davada ön duruşmanın gelecek ay yapılmasına karar verdi. Ülkede "Cowgate" olarak adlandırılan skandalın, Başbakan Necip Razak’ın liderliğindeki koalisyon hükümetine, genel seçimlerde zarar vereceği öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!