Bakan Özkan'dan çocuklara çağrı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özkandan çocuklara çağrı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2010 13:40

Almanya'nın ilk Türk kökenli eyalet bakanı olan Aygül Özkan her eve gazete ve kitap girmesi çağrısı yaptı. Gazete ve kitap okumanın çocukların dillerini geliştirdiğini kaydeden Özkan, "Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandıralım" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Aşağı Saksonya Eyaleti Kadın, Aile, Sosyal, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan, Türk ailelerine "Çocuklarınızı okutun. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandıralım" diye çağrıda bulundu. Okuma alışkanlığı kazandırılan çocukların okumaktan zevk aldıklarını, bununda dil gelişiminde faydalı olduğunu anlatan Özkan, "Almanya'da doğup büyüyen çocuklarımızın dahi Almanca sorunu var. Bunun nedeni de çocuklarımızın okuma alışkanlığının pek gelişmemiş olması. Bu nedenle her eve gazete ve kitap girmeli. Çocuklarımıza kitap ve gazete okuma alışkanlığı kazandıralım“ dedi.

Aileler bilinçlenmeli
Uyumdan sorumlu bakan olarak eyalette yaşayan her göçmen kökenli kişilerden sorumlu olduğunu, onların toplumda başarılı olması için elinden geleni yapacağını belirten Özkan, "Yakında göçmen kökenli aileleri bilinçlendirme çalışmaları yapacağız. Çocuklarımız kitap, gazete ve dergi okuyarak hem Almancaları'nı hem de anadillerini geliştirecek. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için onlara küçük yaştan itibaren kitap okumalıyız. Ben de çocuğumu böyle yetiştiriyorum. Ona her gece kitap okuyorum. Şimdi çocuğum bana kitap okuyor" diye konuştu.

Hürriyet'ten uyuma katkı
Elinden geldiğince tüm gazeteleri okumaya gayret gösterdiğini, herkesinde gazete okuması gerektiğini belirten Aygül, "Hürriyet Gazetesi çok iyi ve büyük bir gazete. Yaptığı çeşitli kampanyalar bu ülkeye katkı sağlıyor. Uyumu destekliyor. Almanya'da böylesine büyük bir gazetenin olması bir kazanç" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!