Bakan Kır’ın Afyon ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kır’ın Afyon ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2011 12:40

BRÜKSEL Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Beraberinde Belçika Gent Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz ve Gent Belediyesi Meclisi Üyesi İlknur Cengiz ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Bakan Kır, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Belçikalı Emirdağlılar
Ziyarette şeref defterini imzalayan Bakan Kır, Afyonkarahisar ile Brüksel arasında güzel bir dostluk ağının kurulduğunu, Belçika’da yaşayan Türklerin çoğunluğunu, Afyon Emirdağlılar’ın oluşturduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
Afyon- Emirdağ-Brüksel-Gent dostluk ağı kuruldu ve bu ağın yaşatılması gerekiyor. Bizim için Afyon Valiliği çok önemlidir. Sizin yapacağınız çalışmalar sayesinde bu ağ güçlenecektir. Yaptığınız çalışmaları yakından takip ediyorum ve sizi tebrik ediyorum. Afyon dışa açılmış bir kent haline dönüştü. Avrupa’dan gelen vatandaşlarımız artık burada kendilerini çok rahat hissediyorlar. Bu ortamı sağladığınız için sizi tebrik ediyorum”.

Kır’ı örnek alsınlar
Ziyaret sırasında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, Bakan Kır ve beraberindekilere teşekkür etti. Vali Balkanlıoğlu, Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır’ın, Afyonkarahisar ve Emirdağ İlçesi için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Sayın Bakan’ın Türk olması, Afyonkarahisar’lı olması ve Emirdağ’lı olması bizleri gururlandırmaktadır. Oradaki Türklerin Sayın Kır’ı, örnek almasını temenni ediyorum. Yapamayacakları, başaramayacakları hiç bir şey olmadığını görsünler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!