Bakan Bozdağ buluşturacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bozdağ buluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2013 11:48

Yıllardır Türkiye’de yaşayanannesini göremeyen ElifYaman’ın Hürriyet’teyayınlanan hüzünlüöyküsünü okuyan DevletBakanı Bekir Bozdağdevreye girdi. BakanBozdağ, Elif’in annesi AyşeYaman ile buluşturulmasıiçin talimat verdi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Melle kentinde yaşayan Elif Yaman’ın anne hasretine devlet merhem olacak. Genç kızın Türkiye’deki annesi Ayşe Yaman’ı aradığını, ancak imkansızlıklar nedeniyle anne kızın bir türlü kavuşamadığını Hürriyet’ten okuyan Yurtdışı Türklerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ devreye girdi. Hürriyet’e mesaj gönderen Bozdağ, “Elif’in annesini bulduk. Elif’le de konuşuyoruz. Bütün sorunlarını çözeceğiz. Onları bir araya getireceğiz. Annekızı buluşturacağız. Ne gerekirse yapacağız” dedi. Elif Yaman ise büyük sevinç yaşadığını belirterek, “Devletime çok teşekkür ederim. Benim durumumu Hürriyet’ten öğrenen ve yardım edeceğini açıklayan sayın Bakan Bekir Bozdağ’a müteşekkirim” dedi.

YENİDEN UMUTLANDIM

Annesinin izini Hürriyet sayesinde üç yıl aradan sonra bulduğunu, ancak son anda irtibatlarının yeniden koptuğu için hayal kırıklığı yaşadığını anlatan Elif Yaman, şöyle konuştu: “Anneme kavuşacağım günün özlemiyle yaşıyorum. Hürriyet muhabiri beni aradığında dünyalar benim oldu. Bizi kavuşturacaklardı. Ama annem yeniden birdenbire ortadan kayboldu. Ona bu kadar yaklaşmışken, yeniden uzaklaşmak beni çok yaraladı. Şimdi yeniden umutlandım. Devletimiz sağ olsun. Beni anneme, annemi de bana kavuşturacak. En büyük sevabı işleyecek.”

PASAPORT PARASI YOK

Elif Yaman, maddi imkansızlıklar nedeniyle üç ay önce süresi dolan pasaportunu uzatamadığını belirterek, “Yeni pasaport çıkartabilsem Türkiye’ye giderdim. Ama hiç param yok. Devlet yetkililerimiz bana bu konuda yardımcı olurlarsa, minnettar olurum. Annem için de, onu bulmalarını diliyorum. Bulacaklarından eminim. Annemin psikolojisi iyi değil. En büyük isteğim annemin tedavi olması. Bunu sağlarlarsa, dünyalar benim olur” diye konuştu.

Artık tek başına mücadele ediyor

ELİF Yaman üç aylıkken, annesi ve babası ayrılmış. Baba Haydar Yaman, eşini ve kızını terk edip gitmiş. O günden bu yana da kendinden haber alınamıyor. Yaşayıp yaşamadığını, nerede olduğunu bilen yok. Anne, kızını yalnız büyütmeye çalışmış. Ancak yaşadığı sıkıntılar yüzünden psikolojisi bozulmuş. Elif Gençlik Dairesi tarafından bir Alman aileye verilmiş. Burada Türkçe konuşmayı unutmuş. 18 yaşına gelip reşit olunca, aileden ayrılmış ve tek başına yaşamaya başlamış. Annesini son kez üç yıl önce görmüş. Anne telefon edip tatile gittiğini, burada pasaportunu çaldırdığı için Almanya’ya dönemediğini söylemiş. Daha sonra bir daha arayıp sormamış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!