"Bağımsız yargıyla mümkündür"

Güncelleme Tarihi:

Bağımsız yargıyla mümkündür
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2010 14:38

HESSEN Atatürkçü Düşünce Derneği (HE-ADD) tarafından Frankfurt Marriott Hotel'de önceki gün düzenlenen, "Cumhuriyet'in 87. yılında Türkiye'nin Geleceği" konulu konferansa Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Kocasakal konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

HE-ADD Başkanı Mahmut Telli, yaptığı açış konuşmasında dernek olarak 15 yıldır Cumhuriyete sahip çıkmak için verdikleri mücadele ve karşılaştıkları çarpıklıklardan örnekler verdi.



Geniş katılımın olduğu konferansta yaptığı konuşmasında bir ülkede insanların özgürlüğünün bağımsız yargı organlarının varlığı ile mümkün olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kocasakal, "Yargı kurumlarına ipotek konulmuş devletlerde, yaşamlar bir risk altındadır. Ne zaman nerede nasıl bir akıbetle karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Ben yarınımdan endişe ediyorum. Göz göre ülkemizi Yugoslavya benzeri bir akıbete terkedemeyiz. Laf oyunları ve aldatıcı istatistikler ve rakamlar ile insanlara farklı görüntüler veriliyor, yanlış düşünceler uyandırılıyor, gerçekler yapay gündemler ile saptırılıyor, aydınlar susturuluyor, hukukçular sindiriliyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!