Bad Homburg UNESCO'ya aday

Güncelleme Tarihi:

Bad Homburg UNESCOya aday
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2013 12:59

KAPLICALARI ve tarihi ile Almanya’nın sayılı kentleri arasında gösterilen Bad Homburg, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmek istiyor.

Haberin Devamı

Avrupa genelinde 10 ayrı kent ile birlik oluşturup, Avrupa’nın Görkemli Kaplıcaları (Great Spas of Europe) unvanını almaya çalışan Bad Homburg’u değerlendiren Fransız sanat tarihçisi Dominique Jarrasse, Frankfurt’a 20 km mesafede bulunan kentin bu yönde büyük şansı olduğunu söyledi.

Dominique Jarrasse, kaplıcaların yanı sıra şehir merkezindeki geniş yeşil alana yayılmış tarihi çeşmeler, çeşitli pavyonlar ve limon bahçeleri ile rahat nefes alınacak kent görünümü sunan Bad Homburg’un, 19. Yüzyıl’da Alman hükümdarlarının ikamet ettiğini söyledi.

Jarrasse, “En eski saray bahçesi, 18. ve 19. yüzyıla ait mimarisiyle korunmaya değer bir kent” açıklamasını yaptı.

BİLİMSEL OLARAK KANITLANDI
Bad Homburg hakkında olumlu değerlendirmeyi memnuniyetle karşıladığını dile getiren Belediye Başkanı Michael Korwisi ise,

“UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girme başvurumuz böylelikle tarihçiler tarafından bilimsel olarak kanıtlanmıştır” dedi.

11 üyeden oluşan kaplıcalar birliğinde Almanya’dan Baden-Baden, Wiesbaden, Bad Kissingen ve Bad Homburg, Çek Cumhuriyetin’den Karsbad, Marienbad, Franzensbad ve Bad Luhatschowitz, İtalya’dan Montecatini, Fransa’dan Vichy ve Belçika’dan Spa kentleri yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!