Babasına 30 yıl sonra kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Babasına 30 yıl sonra kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2008 22:06

Köln'de yaşayan Peter Schmidt, dört yaşında iken ayrıldığı babası Osman Ergün'e Hürriyet Gazetesi sayesinde ulaştı. Geçen Hürriyet'te çıkan haberin ardından babasının Almanya'daki akrabaları harekete geçip Peter Schmidt ile irtibat kurup babasını Türkiye'de buldular.

Haberin Devamı

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Peter Schmidt (33), dört yaşında iken ayrıldığı babasına Hürriyet Gazetesi ve Euro D Avrupa Haberler sayesinde ulaştı. Geçtiğimiz ay Hürriyet Gazetesi'nde babasını aradığına dair çıkan haberin ardından Osman Ergün'ün (71) Almanya'daki yeğenleri Peter Schmidt ile irtibat kurdu. Ayrıca baba Osman Ergün de oğlunun kendini aradığı haberini Türkiye'de Kanal D ekranlarından izledi. Yaklaşık 30 yıl sonra babasını bulmanın mutluluğunu yaşayan Peter Schmidt, 10 Ekim'de Türkiye'ye giderek Bolu'nun Gerede İlçesi Göynükören Köyü'nde yaşayan babasını ziyaret edecek.

Çok mutluyum
Bir ay sonra babasına kavuşacağı için çok heyecanlı olduğunu belirten Schmidt duygularını şöyle ifade etti:
'1970'li yıllarda annemle babam ayrılmış. Ford fabrikasında işçi olan babam daha sonra sınır dışı edilmiş. Ben onlar ayrıldıktan sonra anneannemin yanında kalmaya başladım. Annem ve akrabalarım babamla ilgili bana hiçbir şey anlatmadılar. Elimde sadece annemin babama karşı açtığı nafaka davasıyla ilgili karar vardı. Zaten bu kararda bazı bilgiler yanlışmış. Örneğin babamın nüfusa kayıtlı olduğu yer 'Göynükören' yerine 'Göynükveren' yazılmış. Artık babamı bulma ümidimi yitirmiştim. Fakat sonunda onu buldum. Türkiye'ye gideceğim için çok heyecanlıyım. Türkçe bilmediğim için arkadaşımla gidiyorum. Babamla sık sık telefonla görüşüyoruz. Türk arkadaşlarım tercümanlık yapıyorlar. Babamın yeğenleri ziyaretime geldiler. Hepsi çok iyi insanlar. Bir anda büyük bir ailem oldu.'

Akrabaları da Peter'i arıyormuş

Baba Osman Ergün'ün Herborn Kenti'nde yaşayan yeğeni Şerife Kabadayı ile eşi İsmail Kabadayı, Peter Schmidt'i Köln'de ziyaret ettiler. Şerife Kabadayı, dayısı Osman Ergün'ün oğlunu yıllardır aradıklarını belirterek şunları söyledi: 'Dayım bizden her zaman oğlunu bulmaya yardımcı olmamızı istiyordu. Fakat bize oğlunun ismini 'Altan Schmidt' olarak söylemişti. Meğer dayım Türkiye'ye döndükten sonra Altan ismini değiştirip 'Peter' yapmışlar. Elimizdeki isim yanlış olunca ne kadar uğraştıysak bir sonuç elde edemedik. Artık ümidimizi kesmiştik.

Farklı bir duygu
Dayım televizyon izlerken Altan'ı Avrupa Haberler'de görmüş. Televizyonda kendi ismi söylenince heyecandan ne yapacağını şaşırmış. Biz de burada gazetede görmüştük. Hemen gazete ve televizyon üzerinden Altan'ın telefon numarasına ulaştık. Çok mutluyuz. Hiç görmediğiniz bir akrabanızı bulup görüşmek farklı bir duygu. Altan çok iyi bir insan. Dayım Türkiye'de heyecanla oğluna kavuşacağı günü bekliyor. Hürriyet Gazetesi'ne ve Kanal D'ye teşekkür ederiz."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!