Babası yüzünden Afganistan'da savaşmış

Güncelleme Tarihi:

Babası yüzünden Afganistanda savaşmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 10:48

Afganistan ve Pakistan’da Taliban saflarında dört yıl savaştıktan sonra tutuklanacağını bile bile Almanya’ya dönen Sinan A.’nın yargılanmasına Berlin’de başlandı. Terör örgütünün pençesine düştüğü süreci anlatan Sinan A., aile içi şiddetin kurbanı olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Berlin’e bir yaşında gelen Sinan A., 2009’da dini nikah kıydığı sonradan Müslüman olan Christian K. ve beraberindeki bir grupla Afganistan’a gitti. 2013’e kadar Afganistan’da ve Pakistan’da yaşadı. Üç çocuğu oldu. Oralarda yaşayamayacağını, çocuklarını büyütemeyeceğini anlayınca, İstanbul’a gitti. Türkiye’de de yapamayan Sinan, hakkında terör örgütü ‘Almanya Taliban Mücahitleri’ üyesi olmak ve terör propagandası yapmaktan Almanya’da yakalama emri bulunmasına rağmen geçen yıl aralık ayında Berlin’e döndü.

Tegel Havaalanı’nda gözaltına alınan Sinan, Moabit Cezaevi’ne konuldu. Sinan A., 13 Haziran’da ilk duruşmasına, kurşun geçirmez camın arkasında çıktı. İkinci duruşmasında konuşmaya karar verince, hakim o kafesten çıkmasına izin verdi. Sinan, kendisini terör örgütünün pençesine götüren süreci anlatmaya başlamadan önce, salonda bulunan eşini dışarı çıkardı. Anlatacaklarını duymasını istemedi.

Haberin Devamı

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

“Adım Sinan A. 27 yaşındayım” diye anlatmaya başlayan Sinan, şunları söyledi: “Çalışkan bir öğrenciydim. İlkokulu başarıyla bitirince liseye gitmeye hak kazandım. Ancak lise yıllarımda babam anneme şiddet uygulamaya başladı. Daha sonra bana da şiddet uyguladı. Polis eve geldi. Babamı götürdü. Annemle beni koruma altına aldılar. Çok korkmuştum. Babamın şiddeti, onun iş kazası geçirip emekli olmasıyla daha da arttı. O yıllarda bir de başka kadından bir çocuğu olduğunu öğrendim. Babam beni hiç sevip okşamadı. Öpmedi...”

Bunları anlatırken sesi titredi. Kelimeler boğazına düğümlendi, konuşamadı. Gözlerinden yaşlar aktı. Hakim duruşmaya 15 dakika ara verdi. Aradan sonra yeniden anlatmaya başlayan Sinan, evden ayrıldığını, okulunu bıraktığını, uyuşturucu kullanmaya başladığını, kavgalara karıştığını söyledi.

DEDESİNİN SÖZLERİ AĞLATTI

“Annem de babam da dindar değiller. Çevremizde hiç kimse camiye gitmez. Herkes liberal, demokrat ve dünyaya açık görüşü savunuyor. Çevremizde eğitime önem verilir. Kardeşim üniversite eğitimi alıyor. Kuzenlerim ve akrabalarım arasında doktor, mühendis, polis ve önemli mesleklere sahip olanların sayısı çok fazla. Dedem, benim de okumamı isterdi ve bana güvenirdi. Ancak duydum ki, ‘Sinan Paşa okuyup profesör olacaktı, terörist oldu’ demiş” diyen Sinan A.’nın gözleri ıslandı. Konuşmaya kısa bir mola vermek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Taliban üyesi olmak, NATO güçlerine karşı savaşmak, silahlı eğitim almak ve terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan Sinan A.’nın yargılanmasına gelecek hafta kaldığı yerden devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!