Babalara kurs

Güncelleme Tarihi:

Babalara kurs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 12:38

Eğitimci Dr. Cengiz Deniz Frankfurt'ta faaliyet gösteren Ora da Derneği bünyesinde Türk babalara çocukları ile iletişimleri için kurslar veriyor. Dr. Deniz, "Annelere yönelik kurs çok. Babalara yönelik yok. Çocuk yetiştirmek her iki tarafın görevi" diyor.

Haberin Devamı

Eğitimci Dr. Cengiz Deniz Almanya'nın Frankfurt'ta faaliyet gösteren, 'Ora da Derneği' bünyesinde babalara yönelik seminerler veriyor. Dr. Deniz, "Çocukların gelişiminde babaların önemi çok büyük. Maalesef çocuk bakım, yetiştirme ve benzeri konuları kapsayan seminer ve çalışmaların büyük bir bölümü kadınlara yönelik. Biz çocuk yetiştirmenin anne ve baba işi olduğuna inandığımız için bu yola başvurduk. Babalara yönelik kursları başlattık. Artık babalar da çocuk doğduğunda iş yerlerinden izin alıp belirli bir süre çocuklara bakabiliyor" dedi.

Genelde özellikle Türk babalara yönelik şikayetler olduğunu, ancak rahatsız edici durumların ortadan kaldırılması için bir adım atılmadığına dikkat çeken Dr. Deniz, "Babaların çocuk eğitimlerinde eğitilmeleri yolunda bir adım attık. Arzu edenler Frankfurt'ta Rebstöcker caddesi 49 d adresinde bulunan, 'Ora da derneği'ne her cuma günleri 18.00 - 20.00 arasında yaptığımız seminerlere katılabilirler. Burada özellikle çocuklarla iletişim kurma ve iletişim içinde kalma üzerine karşılıklı fikir alış verişinde bulunuyoruz. Çocukları dinlemeyi örenmek, onları motive etmek en büyük destek. Önemli olan çocuklara hayatta kendi ayakları üzerinde durabilme cesaret ve gücünü vermektir. Bunda babaların büyük rolü var. Bu yüzden bu kursları başlattık. İleride bu kursları değişik kentlerde de açmayı düşünüyoruz. Konu ile ilgili bilgi edinmek isteyenler bana 0179 2549289 numaralı telefondan ulaşabilirler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!