Ayşe Kulin geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ayşe Kulin geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2010 11:41

Ayşe Kulin, 1 Eylül'de Almanya'da Almanca yayımlanacak olan romanı Bir Gün'den (Der Schmale Pfad) okumalar yapmak ve bir dizi söyleşi programına katılmak üzere Almanya, İsviçre ve Avusturya'yı içeren bir turneye çıkıyor.

Haberin Devamı

Kulin, Almanya'nın başkenti Berlin'de, 15 Eylül - 25 Eylül arasında 10'uncusu düzenlenecek Uluslararası Edebiyat Festivali'ne de konuk olacak. Aralarında Vaclav Havel, Joshua Ferris'in de bulunduğu ünlü yazarların konuşmalar yapacağı festivalde Ayşe Kulin de, romanı üzerine bir söyleşiye katılacak.


Kulin bu sene Frankfurt Kitap Fuarı'nda hem ARTE hem de ZDF televizyonlarının canlı yayınına katılmak üzere davet aldı. Fuarın en prestijli programı olan Das Blaue Sofa'ya katılacak olan Kulin, fuar alanından canlı olarak ZDF'de yayınlanacak söyleşisinde Bir Gün ve modern Türkiye'nin sorunları üzerine konuşacak.


Kulin ilk önce Almanya'da Sttutgart'ta 16 Eylül'de Stuttgart Kütüphanesi'nin LiteraTürkei dizisi ile Türk-Alman Forum'un (DTF) ortaklaşa düzenlediği etkinliğe katılacak. Okuma akşama saat 20.00'de Stuttgart Belediye Sarayı'nın büyük salonnuda yapılacak.

Haberin Devamı

BİR GÜN
Kürt örgütleri ve devlet-asker arasında kalması Kürt ve Türk halklarının birbirine karşı önyargıları akıcı bir üslupla anlatılıyor. Anlatım her iki halktan iki kadın kahramanın birkaç saatlik görüşmeleri üzerinden gerçekleşiyor. Zelha Bora ve Nevra Tuna. Nevra Tuna kentli insanın sıkıntılarını, yalnızlıklarını yaşayan çocukluğunu babasının görevi nedeni ile Doğu’da geçirmiş bir gazeteci. Zelha Bora ise bir aşiret içinde büyümüş, çocukluğunda Nevra ve ailesi ile yakınlaşmaları sonrasında etrafındakilerden farklı bir yaşam anlayışına, gücüne sahip, sonradan politikaya atılan ve tutuklanan güçlü bir karakter. Zelha’nın yaşam akışının bazı bölümleri Leyla Zana’nınkine benziyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!