Ayrımcılık ve ırkçılık bitsin

Güncelleme Tarihi:

Ayrımcılık ve ırkçılık bitsin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 10:21

HESSEN Yabancılar Meclisi’nin (AGAH) Wetzlar’da Hessen’de Irkçılık ve Ayrımcılık- Günümüzde Üzerimize Düşen Ağır Görevler’ konulu konferansında, ırkçılık ve ayrımcılığa son verilmesi istendi.

Haberin Devamı

Wetzlar Belediye salonunda Wetzlar Yabancılar Meclisi’nin evsahipliği yaptığı konferansa Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders, Hessen Eyaleti Adalet ve Uyum Bakanlığı Uyum Müsteşarı Dr. Rudolf Kriszeleit, AGAH Başkanı Ulrike Foraci, Wetzlar Belediye Başkanı Manfred Wagner, Wetzlar Yabancılar Meclisi Başkanı Bayram Serin, Hessen eyalet milletvekilleri CDU’lu Christian Heinz, SPD’li Gerhard Merz, Yeşillerli Mürvet Öztürk ile eyalet çapında görev yapan yabancılar meclisleri üyeleri hazır bulundu.

Kimse dışlanmamalıdır
Konferansın açış konuşmasını yapan Hessen Eyaleti Uyum Müsteşarı Dr. Rudolf Kriszeleit, eyalette uyum konularında başarılı projelere imza attıklarını dile getirip, “Irk, renk, din, dil ve mezhep ayrılıklarından kaynaklanan farklılıklardan ötürü kimse dışlanmamalı. Toplumsal barışa ve huzura katkıları olan göçmenler çok sayıdadır. Buna rağmen maalesef bazı istismarlara uğramaktadırlar. Bunun önüne geçmek için birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Wetzlar Belediye Başkanı Manfred Wagner, “Wetzlar’da ırkçılık ve yabancı düşmanlığının olmaması için bütün kurum ve kuruluşların ortaklaşa çalışmaları vardır” diye konuştu. Wetzlar Yabancılar Meclisi Başkanı Bayram Serin, “Irkçılık ve ayrımcılığa maruz kalanların psikolojileri olumsuz yönde etkileniyor. Gerek ev ararken gerekse iş ararken göçmen kökenliler ayrımcılıkla karşı karşıya kalıyorlar” dedi.

Mücadele devam etmeli
Almanya’da insan hakları, ayrımcılık, yabancı düşmanlığının hukuki koruma altına alınmasına rağmen istenildiği gibi gerçekleşmediğine dikkat çeken AGAH Başkanı Ulrike Foraci şunları söyledi: “Hessen’da ‘Ayrımcılığa Karşı Ağ’ adlı ırkçılık ve yabancı düşmanlığına maruz kalanlar için bir ağ oluşturduk. Bu ağa herkesin katılması destek vermesi bizleri bu yolda güçlendirecektir.”

Herkese eşit hak ve olanaklar sağlanması gerektiğine inandığını söyleyen Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders, “Almanya’da yaşayanlar hoşgörü, birbirini anlama ve yaşam tarzları konusunda bir karşılıklı anlayış ilkesini benimsemelidirler. Devlet ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele etmezse, toplumlar arasında nefret ve nifak tohumları artarak insanlığa büyük acılar getirir. Bu nedenle herkes elini taşın altına koymalı ve omuz omuza hep birlikte mücadele vermelidir” diye konuştu.

Konferans sonrasında Hessen Eyaleti’nde uzun dönem yabancılar meclislerinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!