Ayrımcı restorana tepki geldi

Güncelleme Tarihi:

Ayrımcı restorana tepki geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 17:21

Almanya'nın Berlin kentinde Solar adlı bar restorana bir gurup Türk'ün, 'profiliniz uymuyor' gerekçesiyle alınmaması tepki ile karşılandı. Aralarında avukat ve gazecetilerin de bulunduğu Türk grubu büyük şaşkınlık yaşarken, Berlin'de yaşayan Türkler olaya tepki gösterdiler.

Haberin Devamı

Bilkay Öney (Federal milletvekili)

Uyumdan sorumlu Berlin Yeşiller Eyalet Milletvekili Bilkay Öney, bu tür uygulamanın kabul edilir bir yanı olmadığını vurgulayarak 'Yapılan en hafif deyimiyle ayırımcılık ve dışlamadır. Bu tür uygulamalar kanunen yasaktır. Ancak kapıdan kovulanlar bu ahlaksız tutumu sineye çektikleri için yasa da yürürlüğe giremiyor ve uygulayanlar için caydırıcı olamıyor.

Böyle bir dışlanmadaki gerekçe olan profiliniz uymuyor ne anlama geliyor acaba. Profilden kasıt sadece beğenilmeyen Türk tipi midir, yoksa sorunsuz birinci sınıf(!) Alman tipi midir?.. Bu zihniyet cezasız kalmamalıdır?' dedi.

Safter Çınar (TBB Sözcüsü)

Bu tür uygulamalara bir yıldan beri yürürlükte olan AGG (Dışlanmaya Karşı Genel Eşitlik Yasası) yasa uygulaması ile karşı çıkılmalıdır.Bu yasa bu türk eğlence yerlerindeki iş verenlerin keyfi uygulamalarına engellemeye yönelik olarak getirilmiştir.

Ayrıca göçmen kökenli insanlara karşı var olan böylesi uygulamalar son zamanlarda iyice artmıştır. Bu da federal hükumetin göçmenlere karşı uyguladığı politik tavrından kaynaklanmaktadır.

Bu politika da toplumdaki ırkçı kafalara cesaret veriyor. Özel bir durum olmadıkça bir eğlence yeri profiliniz bize uymuyor diyemez. Zaten haberde de görüldüğü gibi iş yeri sahibinin niyeti içeri almamak. Bu durumlarda mutlaka polis çağrılıp yasa hatırlatılmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!