Aylin, Ribery'yi dize getirdi

Güncelleme Tarihi:

Aylin, Riberyyi dize getirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2007 20:42

Almanya'nın en çok izlenen spor programı olan "Das aktuelle Sportstudio"da düzenlenen sadece iki delikli kaleye atılan penaltı yarışmasını 18 yaşındaki Türk kızı Aylin Yaren, Bayern Münih'in ve Fransız Milli Takımı'nın yıldızı Franck Ribery'yi 4-3 yenerek kazandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın 2. televizyon kanalı olan ZDF'de yayınlanan "Das aktuelle Sportstudio"da 41 yıldır aralıksız düzenlenen iki delikli penaltı kalesine şut yarışmasını, Aylin Yaren isimli 18 yaşındaki bir Türk kızı kazandı.
3 milyona yakın seyircinin izlediği programda ünlü futbolcuyu yenen Aylin, 10 bin Euro değerinde bir bilgisayar seti kazandı.

4-3 kazandı

Başkent Berlin'de yaşayan ve Tennis Borussia Berlin takımında forma giyen Aylin Yaren, karşı karşıya geldiği Bayern Münih'in ve Fransız Milli Takımı'nın dünyaca ünlü yıldızı, eski Galatasaraylı Franck Ribery'yi yenmesini bildi. Aylin Yaren, Alman Bundesliga'nın en gözde futbolcusu olan Ribery'yi 4-3 mağlup etti.
18 yaşındaki Aylin Yaren, futbol topuyla sadece sol üst ve sağ alt köşesi açık olan kaleye 4 top sokarak Ribery'yi yendi.

Önce Ribery attı

Penaltı kalesinde sağ alt köşesinde ve sol üst köşesinde bulunan deliklerden topu sokmak için penaltı noktasına gelen Franck Ribery, önce sağ alt köşeye üç şut attı. Franck Ribery üç topu da delikten sokarak, 3-0 öne geçti.
Üç şutu da gole çeviren Ribery büyük bir sevinç yaşarken, hemen ardından topun başına Aylin Yaren geçti. Aylin, sağ alt köşeye attığı ilk penaltı atışını gole çeviremedi. İkinci atışını gole çeviren Aylin, seyircinin de büyük desteği altında, üçüncü atışını da gole çevirince, skoru 3-2'ye getirmeyi başardı.

Son Aylin güldü

Sol üst köşeye üç şut atmak üzere penaltı noktasına gelen Ribery sürekli gülümserken, aradaki farkı artırmaya çalıştı. Ancak Bayern Münih'in yeni yıldızı Ribery, ilk şutu kaçırdığı gibi, ikinci şutu da çemberden döndü.
Son şutunu atmak için yine topu penaltı noktasına koyan Ribery, Aylin'i seyretmeye başladı. Aylin Yaren, ilk şutu kullanamadı. İkinci atışı kullanan Aylin, bu şutu gole çevirince, skora dengeyi getirdi ve durumu 3-3 yaptı. Son atışı atmadan stüdyodaki tüm konukların büyük desteğini alan Aylin Yaren, son vuruşunu da gole çevirince, hem büyük ödülün sahibi oldu, hem de bu yarışmada profesyonel bir futbolcuyu yenen ilk kadın oldu.

Aylin Yaren kimdir?

30 Ağustos 1989 doğumlu olan Aylin Yaren, Berlin'deki "Tennis Borussia Berlin" kulübünde oynuyor ve aynı zamanda milli futbolcu. Alman Milli Takımı formasını giyen Aylin Yaren, bir süre de özel izinle Türk Milli Takımı formasını giydi. Yaren, 9 kez giydiği ayyıldızlı forma altında 5 gole imza attı.

10 bin Euro'luk bilgisayar seti

Aylin Yaren, Franck Ribery'yi yenerek sadece futbol camiasının tüm dikkatlerini üzerine çekmeyi başarmadı, aynı zamanda da değeri 10 bin Euro'nun üzerinde olan bir bilgisayar sistemini de kazandı.
Aylin yarışmaya, Das aktuelle Sportstudio redaktörleri seçilen üç klibin internette oylamaya sunulması sayesinde kazandı. Aylin Yaren'in en çok oyu aldığı ve toplam yüzde 55'lik oranla Ribery'ye rakip olduğu öğrenildi.

Rekor 5 gol

Hentbol kalesi büyüklüğünde olan iki delikli penaltı kalesinin, sadece sağ alt köşesi ile sol üst köşesinde 55 santimetre çapında, yani basketbol topu geçebilecek büyüklükte birer delik bulunuyor. Topun başına geçenler, üç atış alta, üç atış da üste yapıyorlar. Kalenin eni 2.70 metre, yüksekliği ise 1.83 metre.
Toplamda 6 vuruşu da gole çevirenler, 100 bin Euro'luk para ödülünün sahibi olacağı gibi, 41 yıllık bir rekoru da kırmış olacaklar. Çünkü 41 yıldır "Torwand"da 6 şutu da gole çeviren çıkmadı. Rekor, 5 golle Franz Beckenbauer ve Günter Netzer'de.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!