Aylin Korkmaz davası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Aylin Korkmaz davası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2008 20:50

ALMANYA'nın Stuttgart kentinde kocası tarafından 26 yerinden bıçaklanarak ölümden dönen 35 yaşındaki Aylin Korkmaz'ın davası bugün Baden-Baden Mahkemesi'nde başlıyor.

Haberin Devamı

Aile içi şiddete maruz kalan Aylık Korkmaz için dayanışma kampanyası düzenleyen kadın hakları derneği Terre des Femmes tarafından yapılan basın açıklamasında, kadınların namus ve töre uğruna dövülmesine, dışlanmasına karşı herkesi mücadeleye çağrıldı. Açıklamada, Aylin Korkmaz'a yapılanların insanlıkdışı olduğu, bunun yapan kişinin cezalandırılması gerektiği vurgulanarak, "Bu tür olaylara karşı toplum tepkisiz kalmamalı. Dayanışma kampanyamıza Almanya'daki tüm politikacılar ve sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz" denildi.

Özdemir'den destek
Üç çocuk annesi Korkmaz'ı Yeşiller Partili Avrupa Parlamentosu Millevekili Cem Özdemir de yalnız bırakmadı. Özdemir, şiddete ve ayrımcılığa maruz kalan kadınların korunması ve onların topluma kazandırılmaları gerektiğini belirterek, bu yüzden de Aylin Korkmaz davasını yakından izleyeceğini kaydetti. Özdemir, davadan sonra Aylin Korkmaz ile birlikte bir basın açıklaması yapacak.
Aylin Korkmaz geçtiğimiz kasım ayında eski kocası Mehmet Korkmaz tarafından 26 yerinden bıçaklanmıştı. Üç çocuk sahibi anne yoğun bakıma alınmış ve yaşam mücadelesinden galip çıkmayı başarmıştı. Korkmaz şimdi yargı önünde kendisine yapılanların hesabını sormaya hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!