‘Ayrım yapmadan daha çok çalışmalıyız’

Güncelleme Tarihi:

‘Ayrım yapmadan daha çok çalışmalıyız’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2024 11:52

Hannover’de tüzükleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren CHP Hannover Birliği çok sayıdaki birlik başkanları, STK temsilcileri, üyeler ve vatandaşların katılımıyla Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

HANNOVER’in Linden semtindeki Faus Kültür Merkezi’nde Almanya’nın değişik eyalet CHP Birlik Başkanları, STK temsilcileri, üyeler ve vatandaşların katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirilen CHP Hannover Birliği Genel Kurulu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bahar Altuntaş, Barış Çınar, Muhittin Ertürk’ün divan heyetine seçildiği kongrede konuşma yapan Başkan Uğur Madak, “Hannover Türk toplumu olarak yapılan her çalışmada bizler de yerimizi alıyor, üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz, bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Milli bayramlarda birlikte hareket ettiğimiz gibi; ülkemizde yaşanan asrın felaketi depremden sonra Başkonsolosluğumuzun öncülüğünde oluşturulan Deprem Yardım Merkezi’nde başından sonuna kadar özveriyle çalışmalara katıldık. Seçimlerde gayet uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük” dedi.

‘Ayrım yapmadan daha çok çalışmalıyız’
‘BAŞARI BİRLİKTELİKTEN GEÇİYOR’
Yapılan bu kongrede aynı zamanda Almanya CHP Federasyonu’na da üye olma kararı alacaklarını belirten Madak “Bizler sadece siyasi çalışmalar yapan birlikler değiliz. Bulunduğumuz bölgelerdeki sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapmaya, milli bayramlarımızda veya başkonsolosluğumuzun davet ettiği her toplantılarda birlikte hareket etmeye azami gayret gösteriyoruz. Başarı birlikte hareket etmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.
‘Ayrım yapmadan daha çok çalışmalıyız’
‘BİZLERİ ZAYIFLATIYOR’
CHP Hannover Kurucu Başkanı Nihat Yazıcı da yaptığı kısa konuşmasında “Şucu, bucu diye ayrım yapmak bizleri zayıflatmaktan başka bir işe yaramıyor. Başarı isteniyorsa ayrım yapmadan daha çok çalışmalıyız. Gerektiği şekilde, gerektiği kadar çalışsaydık şimdi muhalefette olmazdık. Herkes bir nefer gibi disiplinli, programlı ve birlikte çalışmalı” diye konuştu. Çalışma ve mali raporların okunması ve yönetimin aklanması sonrasında yeni organların seçimine geçildi. Gizli oyla yapılan seçim sonrasında mevcut başkan Uğur Madak tekrar bütün oyları alarak başkanlığa; Serpil Yıldırımer, Orhan Taş, Durakhan Taş, Metin Yıldırımer, Engin Berk, Açelya Yazıcı, Ayşe Yağız asıl üyeliklere seçilirken; Hanife Temelli, Leyla Taşdelen, İmge Çetinkuş, Anıl Berk Taşçı da yedek üyeliklere seçildiler. Denetleme Kurulu’na Ümit Yazıcı, Yılmaz Arı, Hicran Tekin getirildi. Disiplin Kurulu Nedim Yıldırımer, Yılmaz Ertürk, Semra Yıldırım’dan oluştu. Federasyon delegesi olarak da Kaan Cebe, Nihat Yazıcı, Kamil Yıldırımer belirlendi.
‘Ayrım yapmadan daha çok çalışmalıyız’


 

BAKMADAN GEÇME!