Avusturya'da "SPÖ" zaferi

Güncelleme Tarihi:

Avusturyada SPÖ zaferi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2008 14:32

Kesin olmayan ilk resmi sonuçlara göre Avusturya Sosyal Demokrat Parti'si (SPÖ) yüzde 28,6'yle sandıktan zaferle çıktı. Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ise yüzde 25,1'la mecliste ikinci sıraya oturdu.

Haberin Devamı

AVUSTURYA SEÇİMLERİNDEN KARELER İÇİN LİNKE TIKLAYIN

http://www.hurriyet.de/?navi=fotogaleri&kat=199&banner=0

Aşırı sağcı partilerin sandıktan tahmin edilenden fazla oy alması ise oldukça şaşırttı. Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) yüzde 17,9'le üçüncü olurken, Haider'in Avusturya Geleceği için Birlik'i (BZÖ) yüzde 11,9'le dördüncü sırada yer aldı. Yeşiller ise yüzde 10,5 oy oranıyla şu an dördüncü sırada görünüyor.

ALEV KORUN SEÇİLDİ

İlk sonuçlara göre Yeşiller Partisinin 3. sıradan aday gösterdiği Türk kökenli Alev Korun’un federal meclise girmesi kesinleşti.
Ülke tarihinde ilk kez Yeşiller Partisi’nin seçilme garantisi olan genel listenin 3. sırasında aday gösterdiği Türkiye kökenli Alev Korun’a Avusturya ve yabancı basın yoğun ilgi gösteriyor. İkamet ettiği 3. bölgedeki 93 numaralı sandıkta oyunu kullanan Korun’u televizyon kameramanları ve foto muhabirlerinden oluşan kalabalık bir gazeteci grubu izledi.

ALEV KORUN KİMDİR?

1966 doğumlu Korun Avusturya Innsbruck Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1993’te Yeşiller Partisi’nde ‘’Anti Irkçılık ve Entegrasyon İnisiyatifi’’ projesinde görev alarak siyasi hayata ilk adımını attı. Sonraki yıllarda sırasıyla mültecilerin sosyal ve hukuki hakları konusunda bilgilendirilmeleri projesinde görev aldı. Avrupa Irkçılıkla Mücadele Ağı örgütünün kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2005 yılında Viyana Eyalet milletvekilliğine seçilen Korunpartisinin göçmenler ve entegrasyon temsilcisi.

SEÇME YAŞI 16 OLDU

Seçme yaşının 16’ya düşürülmesi nedeniyle bu seçimdeki seçmen sayısı resmi verilere göre 6 milyon 332 bin 931 olarak belirlendi. Yetkililer, 2006 yılındaki genel seçimde katılımın yüzde 78,5 olarak gerçekleştiğine işaret ediyor ve bugün havanın ülke genelinde güneşli olması nedeniyle katılımın düşük olmasından endişe ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!