Avusturya’da skandal! 40 erkek öğrencisini ilaçla bayıltıp...

Güncelleme Tarihi:

Avusturya’da skandal 40 erkek öğrencisini ilaçla bayıltıp...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2022 12:21

Avusturya’da bir soruşturma komisyonunun açıkladığı rapor, eğitim alanındaki bir skandalı gözler önüne serdi. Viyana’da bir öğretmenin 40 erkek öğrencisini ilaçla bayılttıktan sonra cinsel istismarda bulunup fotoğraf ve video çektiği, komisyonun sonuç raporunda yer aldı.

Haberin Devamı

RAPORA göre, olayda 25 mağdurun kimliği tespit edilebildi. Şu ana kadar kimliği tespit edilemeyen 15 kişi daha olduğu ve öğretmenin evinde yapılan aramada ele geçirilen fotoğraf ve video materyallerinde görüldüğü kaydedildi. Viyana Eğitim Müdürlüğü, 2021 yılında bir soruşturma komisyonu kurmuştu. Yetkililere göre, eylemler muhtemelen 15 yıllık bir süre zarfında gerçekleşti. Şüphelinin, hakkında soruşturma başlatılmasının ardından 2019 yılında intihar ettiği açıklandı.

OKULDA EN SEVİLEN ÖĞRETMEN
Tanık olarak görüşü alınanlara göre, öğretmenin okuldaki en popüler ve sevilen öğretmen olduğu belirtilen raporda, tüm enerjisini ‘kendini yeri doldurulamaz hale getirmek ve daha sonra kendisine emanet edilen öğrencileri fark edilmeden istismar edebilmek için kullandığı’ ifadeleri yer aldı. Öğretmenin, daha önce başka bir okulda da görev yaptığı ve bu nedenle herhangi bir istismar eylemini öğrenmek amacıyla eski öğrencilerine de mektuplar gönderilip bilgilendirildiği kaydedildi. Avusturya ORF televizyonunun haberine göre, komisyon raporunda ayrıca ‘ilgili tüm düzeylerde sistematik bir başarısızlık’ olduğu eleştirisinde bulunuldu. Raporu değerlendiren Eğitim Direktörü Heinrich Himmer, “Sonuç olarak çok fazla hata yapıldı” derken, makamlar arasında saldırılara ilişkin bilgi alışverişinin daha açık ve yasal bir temele dayalı olması gerektiğini kaydetti.

 

BAKMADAN GEÇME!