Avrupalı Türklere uzaktan Türkçe dersi

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türklere uzaktan Türkçe dersi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2013 19:56

TÜRK Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, TRT-Okul Kanalı, Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Yurtdışındaki Türklere Türkçe Öğretimi’ çalışmalarının üçüncü toplantısı Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Senato binasında yapıldı.

Haberin Devamı

Bu projeyle yurtdışında yaşayan Türklere en hızlı ve etkili şekilde uzaktan Türkçe öğretilirken, Anadolu Üniversitesi 1986 yılından bu yana uzaktan öğretim sistemi ile Avrupa’daki Türklere ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde hizmet veriyor.

‘HİZMETİNİZDEYİZ’
Toplantıya, ABD’de bulunan Portland Eyalet Üniversitesi’nin Türkçe Dili Programı Başkanı Doç. Dr. Pelin Başcı Grehan video konferans aracılığıyla, yazar Mete Atay, Heidelberg Göç Araştırmaları ve Kültürlerarası Eğitim Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Havva Engin, Belçika’dan Institut Libre Marie Haps Yüksek Okulu Türkçe Bölüm Başkanı Eser Baysal, Fransa’dan Sosyoloji ve Siyasal Araştırmalar proje görevlisi Dr. Dilek Yankaya ile Dr. Atilla Doğan katıldı.

Prof. Dr. Davut Aydın, “İyi Türkçe öğretmek için herkesin hizmetindeyiz. Bu toplantı, bu iradenin bir göstergesidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!