Avrupalı Türkler yeni bir orta sınıf yarattı

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türkler yeni bir orta sınıf yarattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 13:47

BİRLEŞMİŞ Milletler Uluslararası GöçmenlerGünü kapsamında Avrasya Ekonomik İlişkilerDerneği ile Avrupalı Türk Demokratlar Birliği(UETD) Hollanda Başkanlığı, Ankara’da ‘Göç veTürkler’ çalıştayı düzenledi.

Haberin Devamı

TÜRKSOY Konferans Salonu’nda yapılan çalıştaya konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türkler arasında kendi ülkeleri ile bağlarını en güçlü biçimde sürdüren kesimin Avrupalı Türkler olduğunu belirterek, “Avrupalı Türklerin, Avrupa’da gördüğü standartları Türkiye’de de görmek istemesi ile birlikte ciddi bir ‘zihniyet transferinin’ de önünün açıldığını söyledi. Erdoğan, sadece Almanya’da 2010 yılı içerisinde Türkler tarafından 150 bin yeni iş yeri açıldığını belirterek, “Türkler, Avrupa’da yeni bir orta sınıf yarattı, siyasette de etkin olmaya başladı” diye konuştu.

100 MİLYAR DOLAR KAZANDIRDILAR
Çalıştayda konuşan TÜRKSAM Göç Enstitüsü Başkanı Dr. Can Ünver de, yurt dışındaki vatandaşların Türkiye’ye 100 milyar dolardan fazla döviz kazandırdıklarını dile getirerek, uyum tartışmaları ve ötekileştirme uygulamalarından bunalan eğitimli ve kalifiye Türk vatandaşlarının Türkiye’ye dönmeye başladıklarına dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!