Avrupalı Türk oy kullanacak

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türk oy kullanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2013 15:57

ALMANYA'da Duisburg Sosyal Demokratlar Derneği'nde (TSD) düzenlenen toplantıya katılan CHP İstanbul Milletvekili Ercan Karakaş, yurtdışında yaşayan vatandaşların oy kullanma hakkının gözardı edilmesini eleştirdi.

Haberin Devamı

Karakaş, "Yurtdışında yaşayan yaklaşık üç milyon vatandaşın enerjisinden faydalanmalı” dedi.

Türkiye'de 2013 yılında belediye seçimleri ile başlayan seçim takviminin 2014'te Cumhurbaşkanlığı, 2015'te ise milletvekilliği seçimlerinin takip edeceğini söylene Karakaş, CHP'nin yurtdışı örgütlenmesinin seçimlere hazır hale getirileceğini söyledi.

YURT DIŞINDAN KATILIM SAĞLANACAK
CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, HDF Genel Başkanı İsmail Eren ve çok sayıda Duisburglu vatandaşların hazır bulunduğu toplantıda Karakaş, şöyle konuştu:

"Avrupalı Türkler, Türkiye'de yapılacak yerel seçimlere, konsolosluklar aracılığıyla oy kullanma imkanına sahip olacak. Bazı Alman parti yetkilileri buna sıcak bakmasa da, Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi'ne göre bu bir yurttaşlık hakkıdır."

CHP’nin eski genel merkezinin restore edilerek parti okulu olarak açılacağını belirten Ercan Karakaş,

“Bizi örgütlü bir toplum iktidara götürür. Bu akademide CHP’ye gönül vermiş sosyal demokrasiyi benimseyen insanlar siyaset eğitimi alacak, yurtdışından da katılımlar sağlanacak” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!